Φιλιππίδης: Ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή

Δημοφιλή Άρθρα

More articles

 

Ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή στον Πέτρο Φιλιππίδη

Δικαστική πλάνη χαρακτήρισε την απόφαση του δικαστηρίου ο συνήγορος υπεράσπισής του, προαναγγέλλοντας προσφυγή στον Άρειο Πάγο.

Ποινή φυλάκισης τριών ετών επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας στον Πέτρο Φιλιππίδη αναστέλλοντας επί τριετία την ποινή του.

Οι δικαστές, που ομόφωνα τον έκριναν ένοχο και ομόφωνα δεν του αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό, κατά πλειοψηφία με ψήφους 4 έναντι 3 έκριναν ότι πρέπει να τιμωρηθεί για κάθε μια από τις πράξεις του με φυλάκιση δύο ετών.

Νωρίτερα, δικαστική πλάνη χαρακτήρισε την απόφαση του δικαστηρίου ο συνήγορος υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, αγορεύοντας για την ποινή που θα επιβληθεί στον κατηγορούμενο προαναγγέλλοντας προσφυγή στον Άρειο Πάγο που θα κρίνει την υπόθεση.

Όπως είπε η κοινή γνώμη δεν έχει ιδέα για όσα έγιναν στη δικαστική αίθουσα κάνοντας λόγο για τηλεοπτικούς και διαδικτυακούς εισαγγελείς. Και αμέσως μετά απηύθυνε έκκληση να του επιβάλλουν ποινή φυλάκισης και όχι κάθειρξης, καθώς από αυτή κρίνεται η περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.

Απευθύνω έκκληση για ποινή φυλάκισης, εκτός αν θέλετε να τον σκοτώσετε. Είαι στην κρίση σας. Παντοδύναμοι είστε. Εσάς τους λαϊκούς δικαστές δεν θα σας νοιάζει και καθόλου. Λυπάμαι που το λέω αλλά κάποιοι ένορκοι το μόνο που έκαναν ήταν να βλέπουν το κινητό τους” τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ανέπτυξε τη δική της επιχειρηματολογία η δεύτερη συνήγορός του Κική Πακιρτζίδου, η οποία συντάχθηκε με τα ελάχιστα που πρότεινε ο εισαγγελέας εισηγούμενος ποινή φυλάκισης τριών ετών για την πρώτη πράξη και ποινή φυλάκισης δύο ετών για τη δεύτερη.

Η πρώτη υπόθεση αφορά στις καταγγελίες ηθοποιού ότι δέχτηκε επίθεση από τον κατηγορούμενο το 2010, μέσα στο καμαρίνι του στο θέατρο «Μουσούρη». Η δεύτερη καταγγελία έγινε από νεαρή ηθοποιό η οποία ανέφερε πως μετά από επαγγελματικό ραντεβού, τον Αύγουστο του 2014, ο Πέτρος Φιλιππίδης την οδήγησε με το αυτοκίνητο του σε ένα οικόπεδο στο Ψυχικό, κοντά στο σπίτι του, και της επιτέθηκε σεξουαλικά.

Νωρίτερα, τα συναισθήματα μετά την απαγγελία της ετυμηγορίας ήταν αντιφατικά, όπως συνήθως συμβαίνει στις ποινικές δίκες. Ένα βουβό κλάμα ακούστηκε από τη μια πλευρά της αίθουσας που κάθονται οι καταγγέλουσες και ηθοποιοί που σήκωσαν το βάρος σε όλη αυτή τη διαδρομή χωρίς να λείψουν οι εντάσεις και οι επιθέσεις σε βάρος τους. Απόλυτη σιωπή από την άλλη πλευρά που κάθονται η σύζυγος του κατηγορούμενου και πρόσωπα που εξετάστηκαν ως μάρτυρες υπεράσπισης του.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Και αμέσως μετά απηύθυνε έκκληση να του επιβάλουν ποινή φυλάκισης και όχι κάθειρξης, καθώς από αυτή κρίνεται η περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.

«Απευθύνω έκκληση για ποινή φυλάκισης, εκτός αν θέλετε να τον σκοτώσετε. Είναι στην κρίση σας. Παντοδύναμοι είστε. Εσάς τους λαϊκούς δικαστές δεν θα σας νοιάζει και καθόλου. Λυπάμαι που το λέω αλλά κάποιοι ένορκοι το μόνο που έκαναν ήταν να βλέπουν το κινητό τους».

Στη συνέχεια, ανέπτυξε τη δική της επιχειρηματολογία η δεύτερη συνήγορος του Κική Πακιρτζίδου, η οποία συντάχθηκε με τα ελάχιστα που πρότεινε ο εισαγγελέας, εισηγούμενος ποινή φυλάκισης 3 ετών για την πρώτη πράξη και ποινή φυλάκισης 2 ετών για τη δεύτερη.

Πηγή: ΣΚΑΙ



- Advertisement -spot_img

Τελευταία άρθρα

- Advertisement -spot_img