Αρχική Κόσμος Ερντογάν για Νετανιάχου: «θα δικασθεί ως εγκληματίας πολέμου»
ΚόσμοςΚύριες Ειδήσεις

Ερντογάν για Νετανιάχου: «θα δικασθεί ως εγκληματίας πολέμου»

Share
Default Featured Image
Share

Επίθεση προς τον πρωθυπουργό του Ισραήλ εξαπέλυσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στην Κωνσταντινούπολη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, θα δικασθεί ως εγκληματίας πολέμου για την επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε πως η Γάζα είναι παλαιστινιακό έδαφος και θα ανήκει πάντα στους Παλαιστίνιους.

Ενώ συμπλήρωσε πως η υπεράσπιση της Γάζας σημαίνει υπεράσπιση της Μέκκας, της Κωνσταντινούπολης, της Δαμασκού, της Βηρυτού, της Βαγδάτης και άλλων ισλαμικών εδαφών μαζί με την Ιερουσαλήμ.

Ο Τούρκος πρόεδρος θα γίνει δεκτός από τον σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι, τον εμίρη του Κατάρ, ενώ θα ακολουθήσουν συναντήσεις με επικεφαλής και αντιπροσωπείες. Στην ατζέντα της συνάντησης Ερντογάν και Αλ Θάνι βρίσκεται το αίτημα για μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας.

Share
Σχετικά Άρθρα
ΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

«Αποβιβάζονται»: Τα απόρρητα έγγραφα που αποκαλύπτουν τι γνώριζαν οι μεγάλες δυνάμεις πριν από τον Αττίλα

Πενήντα δύο χρόνια μετά την τουρκική εισβολή δημόσια αρχεία των Ηνωμένων Πολιτειών,...

ΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Χριστοδουλίδης: Θα ζητήσω από ΟΗΕ και Τατάρ ανασκαφές σε στρατιωτικές περιοχές για τους αγνοουμένους

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι στην κοινή συνάντηση που...

ΑθλητικάΚύριες Ειδήσεις

Μέσι και Γιαμάλ: Η «προφητική» φωτογραφία που συγκινεί πριν τη μάχη για το Παγκόσμιο Κύπελλο

Το Μουντιάλ 2026 ολοκληρώνεται την ερχόμενη Κυριακή (19/7), καθώς Αργεντινή και Ισπανία...