Αιμιλιανίδης: Θα ήταν νόμιμο ο Κουλίας να διορίσει Γενικό Ελεγκτή;

Δημοφιλή Άρθρα

More articles

«Θα ήταν μία πρωτοφανής πράξη», ανέφερε φιλοξενούμενος στις Τομές στα Γεγονότα, ο νομικός Αχιλλέας Αιμιλιανίδης, κληθείς να απαντήσει αν θα ήταν νόμιμο ο Ζαχαρίας Κουλίας να διορίσει Γενικό Ελεγκτή ως Προεδρεύων της Δημοκρατίας.

Κληθείς να απαντήσει αν θα μπορούσε ο Ζαχαρίας Κουλίας να ασκήσει ένα συνταγματικό προνόμιο, απάντησε πως ναι όμως υπάρχει μία διαφορά. «Θα ασκούσε ένα προνόμιο, όπως ο διορισμός του Γενικού Ελεγκτή, αλλά σε έλλειψη επικοινωνίας και χωρίς συνεννόηση με το εκλελεγμένο Πρόεδρο της Δημοκρατίας», σημείωσε.

Τόνισε ότι το ζήτημα σε αυτή την περίπτωση είναι ότι δεν θα αντικαθιστούσε απλά τον Πρόεδρο αλλά θα ασκούσε δική του πολιτική. «Προς αυτό το σημείο θα υπήρχε παρέκκλιση προς το νόημα του Συντάγματος και το πνεύμα που θα έπρεπε να ερμηνεύεται γιατί θα είχαμε έναν Προεδρεύων που θα προχωρούσε σε μία πράξη που θα ήταν αντίθετη με αυτή του Προέδρου της Δημοκρατίας, που προφανώς θα καθορίσει για πολλά χρόνια το ποιςο θα έιναι ο Γενικός Ελεγκτής. Αυτό δεν θα ήταν μόνο ηθικό και πολιτικό ζήτημα, αλλά δεν θα ήταν κατά τη γνώμη μου συνταγματικά επιτρεπτό με βάση την συνταγματική ερμηνεία», σημείωσε.



- Advertisement -spot_img

Τελευταία άρθρα

- Advertisement -spot_img