Αρχική Κύπρος Αλλάζει το παραλιακό μέτωπο Σωτήρας
Κύπρος

Αλλάζει το παραλιακό μέτωπο Σωτήρας

Share
Default Featured Image
Share

Νέες, μεγάλες επενδύσεις στη δυτική παραλιακή περιοχή της ελεύθερης  Αμμοχώστου αναμένεται να προσελκύσει με την υλοποίησή του το μεγαλόπνοο έργο της διαμόρφωσης του παραλιακού μετώπου της Σωτήρας. Πρόκειται για μια παραλιακή περιοχή συνολικού μήκους περίπου τριάμισι χιλιομέτρων, που θα ενώσει τη μαρίνα της Αγίας Νάπας με τον ποταμό του Λιοπετρίου.

Ένα έργο που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο και το οποίο πρόκειται να αναβαθμίσει σε μεγάλο βαθμό το τουριστικό προϊόν της επαρχίας. Ο δήμαρχος Σωτήρας Γιώργος Τάκκας δήλωσε ότι έχουν ολοκληρωθεί τα κατασκευαστικά σχέδια και οι απαραίτητες μελέτες και το έργο έχει υποβληθεί στο Τμήμα Πολεοδομίας για αδειοδότηση.

«Αναμένουμε εντός του έτους από την Πολεοδομία να μας εγκρίνει τον σχεδιασμό, έτσι ώστε να προχωρήσουμε με την προκήρυξη των προσφορών. Ελπίζουμε να μην μπλέξουμε με τα γρανάζια της γραφειοκρατίας, οι διαδικασίες να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς, με την ελπίδα το μεγαλεπήβολο αυτό έργο να προκηρυχθεί το 2021», σημείωσε ο κ. Τάκκας. Με την ολοκλήρωση των έργων διαμόρφωσης του παραλιακού μετώπου Σωτήρας, θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξει έντονο ενδιαφέρον για νέες επενδύσεις και αναπτύξεις στην περιοχή.

Ο Γιώργος Τάκκας ανέφερε ότι ο Δήμος Σωτήρας προσβλέπει στη δημιουργία νέων πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων στα δημοτικά του όρια, σημειώνοντας ότι ήδη συγκεκριμένος επιχειρηματίας έχει υποβάλει αίτηση για ανέγερση νέου ξενοδοχείου στην περιοχή, το οποίο υπολογίζεται να κοστίσει γύρω στα 150 εκατομμύρια ευρώ. «Είμαστε ευτυχείς καθότι το συγκεκριμένο έργο βρίσκεται στο τελικό στάδιο ωρίμανσής του και με την υλοποίησή του θα δημιουργήσει νέες προοπτικές ανάπτυξης, που θα επιφέρουν πολλά έσοδα στον δήμο μας και ταυτόχρονα θα δημιουργήσουν πολλές νέες θέσεις εργασίας όχι μόνο για τους κατοίκους της Σωτήρας, αλλά και για τον πληθυσμό της ελεύθερης Αμμοχώστου γενικότερα», σχολίασε ο κ. Τάκκας.

Share
Σχετικά Άρθρα
ΚύπροςΠολιτική

Σχέδιο Ολγκίν για το Κυπριακό: Χαλαρή ομοσπονδία, εδαφικές επιστροφές και νέα πενταμερής

Δεν υπάρχουν μόνο δημόσιες αναφορές αλλά και πληροφορίες ότι τα Ηνωμένα Έθνη...

ΚύπροςΠολιτική

Αφθώδης πυρετός: Κανένα νέο κρούσμα στην Κύπρο – Σταθεροποίηση της κατάστασης

Δεν εντοπίστηκαν νέα κρούσματα στην Κύπρο, με τις αρχές να κάνουν λόγο...

ΚόσμοςΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Στις κορυφαίες οικονομικές επιδόσεις της ΕΕ η Κύπρος, λέει ο Κεραυνός

Σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ, πρώτη και ύψιστη προτεραιότητα αποτελεί η περαιτέρω ενίσχυση...

ΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Τραγωδία στην Ορόκλινη: Δύο 20χρονες ανασύρθηκαν νεκρές από τη θάλασσα

Οι Αρχές διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τραγικό...