Μετά την αξιολόγηση πληροφοριών που έφθασαν ενώπιον τους τα τελευταία 24ωρα και ανέφεραν πως στην Κύπρο έφθασε 38χρονος Αζέρος, ο οποίος έχει στόχο να διαπράξει εγκληματική ενέργεια, οι Αρχές έθεσαν υπό παρακολούθηση το συγκεκριμένο πρόσωπο.
Όπως διαπίστωσαν, την Κυριακή πέρασε στις κατεχόμενες περιοχές και επέστρεψε από αυτές, το πρωί της Δευτέρας. Αφού στήθηκε συντονισμένη επιχείρηση, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή του και παρέλαβε πιστόλι με σιγαστήρα που βρισκόταν στην κατοχή του.
Η Αστυνομία εκτιμά ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο, είχε στόχο αλλοδαπό επιχειρηματία, ο οποίος ζει και εργάζεται στην Κύπρο, ωστόσο αυτό αναμένεται να διαφανεί από τις εξετάσεις που θα ακολουθήσουν.
Μετά την σύλληψή του, ο 38χρονος οδηγήθηκε στο Αρχηγείο Αστυνομίας, όπου περνά από ανάκριση, ενώ το πρωί της Τρίτης θα οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου, για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησής του.
Την ίδια ώρα, οι Αρχές θα ελέγξουν το όχημα του 38χρονου, το οποίο παραλήφθηκε μετά τη σύλληψή του, ενώ έρευνες αναμένεται να γίνουν και στο χώρο διαμονής του.
Το ενδεχόμενο εμπλοκής του συγκεκριμένου προσώπου σε εγκληματική ενέργεια διερευνάται.
Τις εξετάσεις συνεχίζει το ΤΑΕ Αρχηγείου.
GREEN PRESS CYPRUS.NEWS