Οι προεργασίες σε επίπεδο νομικών διεργασιών και σύναψης των εμπορικών συμφωνιών για τη δραστηριοποίηση στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου μιας από τις μεγαλύτερες αλυσίδες εστίασης της Κύπρου, που αποκάλυψε από τις 13 Μαρτίου 2021 ο «Φ», έχουν πλέον σκαλώσει. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ενώ οι εμπλεκόμενοι φορείς όπως η Αρχή Λιμένων και ο Δήμος Πάφου ήταν σε προχωρημένο στάδιο διαβουλεύσεων με την εταιρεία, προκειμένου να συμφωνηθούν όλες οι πτυχές του μεγάλου deal και να ακολουθήσει η υπογραφή των συμβολαίων, τα πράγματα πήραν άλλη τροπή όταν επιχειρηματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνταν προηγουμένως στην περιοχή και εγκατέλειψαν τα κτήρια λόγω ασυμφωνίας με τις αυξήσεις που είχαν αποφασισθεί, κινήθηκαν νομικά κατά των κρατικών και δημοτικών Αρχών. Αυτό, σύμφωνα με τις αποκαλυπτικές πληροφορίες μας, έγινε επειδή οι εν λόγω επιχειρηματίες εκτίμησαν ότι οι τιμές ενοικίων που είχαν συμφωνηθεί με τη συγκεκριμένη αλυσίδα ήταν κατά πολύ χαμηλότερες αυτών που ζητούσαν από τους ίδιους, πράγμα που, όπως υποστήριξαν, συνιστούσε αθέμιτο ανταγωνισμό και παρανομία, δεδομένου ότι δεν είχε προκηρυχθεί καν διαγωνισμός εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ενοικίαση.
Μετά τις εξελίξεις αυτές, η ολοκλήρωση της συμφωνίας ενοικίασης των κτηρίων στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου με την αλυσίδα του κλάδου της εστίασης που έχει υπό τη διαχειριστική της ευθύνη στην Κύπρο μερικά από τα γνωστότερα brands του κλάδου της εστίασης, έχει παγώσει. Ο όμιλος είχε προχωρήσει στην ενοικίαση τριών υποστατικών στο λιμανάκι, που αποτελούσαν τα δύο εξ αυτών ψαροταβέρνες και το άλλο καφετέρια, με πρόθεση να μετατρέψει το ένα εξ αυτών σε καφετέρια και τα άλλα δύο σε εστιατόρια. Λόγω της αναμενόμενης συμφωνίας, είχε γίνει και η τοποθέτηση των σιδερένιων προσθηκών μπροστά από τα καταστήματα του χερσαίου χώρου του λιμανιού ώστε να επιτρέπεται η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων λειτουργώντας ως κάθετα προστατευτικά σκιάδια κατά τους χειμερινούς μήνες.
Πλέον οι εξελίξεις είναι αβέβαιες, ανέφερε χθες στον «Φ» αρμόδια πηγή. Η ολοκλήρωση της συμφωνίας είχε κριθεί ως ζωτικής σημασίας για την επιβίωση όλων των επιχειρήσεων στην περιοχή, ακόμη και από τους επιχειρηματίες που παραδοσιακά δραστηριοποιούνται στο λιμανάκι με επιχειρήσεις όπως ψαροταβέρνες, εστιατόρια και καφετέριες. Όπως μας δήλωσαν κάποιοι εξ αυτών, αν και υπό κανονικές συνθήκες ένας χώρος που αποτελεί το σήμα κατατεθέν μιας τουριστικής περιοχής θα έπρεπε να κινείται με διαφορετικού τύπου επιχειρήσεις από τις παγκόσμιες αλυσίδες που υπάρχουν παντού, εντούτοις είναι καλοδεχούμενη κάθε κίνηση που αποφέρει γενικότερη εμπορική δραστηριότητα σήμερα.
GREEN PRESS CYPRUS.NEWS