Αρχική Κύπρος Κοινωνία ΠτΒ: Στόχος η ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία της ψυχικής υγείας στην καθημερινή μας ζωή
ΚοινωνίαΚύπροςΥγεία

ΠτΒ: Στόχος η ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία της ψυχικής υγείας στην καθημερινή μας ζωή

Share
Default Featured Image
Share

Ως το κατεξοχήν νομοθετικό σώμα του κράτους, η Βουλή υπογραμμίζει την επιτακτική ανάγκη πολιτικής δράσης για την ψυχική υγεία και επικροτεί κάθε προσπάθεια μείωσης της προκατάληψης που περιβάλλει το όλο θέμα, ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου σε αναφορά της προ ημερησίας διατάξεως της Ολομέλειας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ψυχικής Υγείας.

«Ο στόχος φέτος είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία της ψυχικής υγείας στην καθημερινή μας ζωή.  Τα στατιστικά δεδομένα σοκάρουν: Ένας στους έξι Ευρωπαίους πολίτες αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, οι παράγοντες που καθορίζουν την ψυχική υγεία του ατόμου σε κάθε ηλικία είναι κοινωνικοί, ψυχολογικοί και βιολογικοί. Μάλιστα, στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες η ψυχική υγεία έχει επιδεινωθεί λόγω της πανδημίας COVID-19», επεσήμανε η κα. Δημητρίου.

Πρόσθεσε ότι η εργασιακή ανασφάλεια, το οικονομικό άγχος, καθώς και η απομόνωση που επέβαλε η τηλεργασία επιβάρυναν σημαντικά την ψυχική υγεία των εργαζομένων. Επιπρόσθετα, ο πόλεμος στην Ουκρανία και τα μεγάλα μεταναστευτικά ρεύματα προκαθορίζουν ένα αβέβαιο μέλλον και επιβαρύνουν αδιαμφισβήτητα την ψυχική υγεία όλων μας.

Με τη φωταγώγηση του κτιρίου της Βουλής με πράσινο χρώμα, ανέφερε ακόμα, «επιδιώκουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι η Βουλή ανάβει το πράσινο φως σε όλους όσοι συνδράμουν στην ενδυνάμωση των ψυχικά ασθενών, ειδικότερα των νέων, που αποτελούν τον θεμέλιο λίθο μιας δυναμικά εξελισσόμενης χώρας».

GREEN PRESS CYPRUS.NEWS

Share
Σχετικά Άρθρα
ΚύπροςΚύριες ΕιδήσειςΠεριβάλλον

Σοβαρή διάβρωση στην ακτή Βορόκληνης: Υποχωρεί το έδαφος δίπλα στο Radisson Beach

Σημαντικό πρόβλημα διάβρωσης παρουσιάζει η ακτή στην περιοχή του ξενοδοχείου Radisson Beach...

ΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Εφετείο αναγνώρισε πατρότητα χωρίς DNA: Η άρνηση εξέτασης «έδειξε» τον πατέρα της «Σάντη»

Με απόφαση του Εφετείου το 2019 αναγνωρίστηκε ο πατέρας του παιδιού της...

ΚοινωνίαΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

ΕΟΑ προς ΥΠΕΣ: «Δύο μέτρα και δύο σταθμά» για επικίνδυνες και κοινόκτητες οικοδομές

Τον προβληματισμό τους για τη διαφορετική προσέγγιση που φαίνεται να υιοθετείται από...

ΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Υπόθεση «Σάντη»: Ενημέρωση στο Υπουργικό και νέα δεδομένα από τις έρευνες της Europol

Ενώπιον του Υπουργικού οδηγείται εκ νέου η πολύκροτη υπόθεση Σάντη. Ο Υπουργός...