Τεράστια επιτυχία για τον Invest Cyprus αποτελεί η συμφωνία καθόδου στην Κύπρου γαλλικού τεχνολογικού κολοσσού, ο οποίος έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες που έγιναν από τον περασμένο Σεπτέμβριο αποφάσισε να μεταφέρει την έδρα του από τη Βηρυτό του Λιβάνου στην Λευκωσία.
Ο λόγος σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Insider για τον γαλλικό κολοσσό Murex που ασχολείται με το software development, δίνοντας έμφαση στο κομμάτι των ψηφιακών πληρωμών.
Πρόκειται για ένα κολοσσό που ιδρύθηκε το 1986 με ετήσιο κύκλο εργασιών ύψους €500 εκατ. που απασχολεί 2000 άτομα προσωπικό.
Σε πρώτη φάση θα μεταφέρει στην Κύπρο, από το Λίβανο 100 άτομα προσωπικό, ενώ στόχος είναι μέχρι το τέλος του χρόνου ο αριθμός θα αυξηθεί στα 200 άτομα καθώς θα μεταφερθεί όλο το προσωπικό που εργαζόταν στον Λίβανο.
Μάλιστα έχει κλειδώσει σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μας και ο χώρος που θα στεγάσει τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, ο οποίος βρίσκεται στην πολυσύχναστη λεωφόρο Κένετι στην Λευκωσία.
GREEN PRESS CYPRUS