Αρχική Κύριες Ειδήσεις Δημοπρασία: Πόσα «έπιασε» το πρώτο sms στην ιστορία;
Κύριες ΕιδήσειςΤεχνολογία

Δημοπρασία: Πόσα «έπιασε» το πρώτο sms στην ιστορία;

Share
Default Featured Image
Share

Το πρώτο SMS στην ιστορία, που στάλθηκε από τη βρετανική Vodafone στις 3 Δεκεμβρίου 1992, πουλήθηκε σήμερα σε δημοπρασία, με τη μορφή NFT, αυτής της «μη ανταλλάξιμης ψηφιακής μάρκας», έναντι 107.000 ευρώ (132.680 ευρώ μαζί με την προμήθεια), σε δημοπρασία που οργάνωσε ο οίκος Aguttes στη Γαλλία.

Ο αγοραστής, η ταυτότητα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, είναι Καναδός και εργάζεται στον τομέα των νέων τεχνολογιών. Στο εξής θα είναι ο αποκλειστικός ιδιοκτήτης ενός ψηφιακού αντιγράφου του αυθεντικού πρωτοκόλλου επικοινωνίας με το οποίο μεταδόθηκε αυτό το SMS.

Το SMS είχε σταλεί στον Ρίτσαρντ Τζέρβις, έναν συνεργάτης της Vodafone. Αποτελείται από 15 χαρακτήρες που συνθέτουν την ευχή «Καλά Χριστούγεννα».

Η Vodafone ανακοίνωσε ότι τα έσοδα θα πάνε στην Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.

GREEN PRESS CYPRUS. NEWS

Share
Σχετικά Άρθρα
ΚόσμοςΚύριες Ειδήσεις

Βενεζουέλα: Η Google προειδοποίησε για τον φονικό σεισμό πριν χτυπήσει – Πώς λειτουργεί το σύστημα ειδοποιήσεων

Σε αρκετές χώρες λειτουργούν συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης για σεισμούς, ιδιαίτερα χώρες που...

ΚόσμοςΚύριες Ειδήσεις

Χάος μετά τον καταστροφικό σεισμό στη Βενεζουέλα – Σχεδόν 50.000 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι

Στενεύουν τα περιθώρια για τον εντοπισμό επιζώντων κάτω από τα συντρίμμια στη...

ΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Πράσινο Κόμμα: Στήριξη υποψηφιότητας Άντρης Χατζαντρέου στην Αγλαντζιά – Υπέγραψαν μνημόνιο συναντίληψης

Την ομόφωνη απόφασή του για στήριξη στην υποψηφιότητα της Άντρης Χατζηανδρέου για...