Αρχική Κύριες Ειδήσεις Εμβόλια ; Ο Υφυπουργός Κυριάκος Κόκκινος. Oδηγίες για το πώς κλείνουμε ραντεβού
Κύριες Ειδήσεις

Εμβόλια ; Ο Υφυπουργός Κυριάκος Κόκκινος. Oδηγίες για το πώς κλείνουμε ραντεβού

Share
Default Featured Image
Share

Μετά τον σάλο των τελευταίων ημερών για την Πύλη Εμβολιασμού ο Υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας εξήγησε ότι με τις ρυθμίσεις που έγιναν δημιουργείται σειρά αναμονής.

Όχι λίστα, αλλά σειρά αναμονής, είπε. «Σήμερα προστέθηκε αυτή η λειτουργία που θέτει τους χρήστες σε σειρά αναμονής. Δεν έχει προτεραιότητα κάποιος που μπορεί να μπήκε στις 6.00», σημείωσε.

Λίγη τύχη και λίγη υπομονή

Ο Υφυπουργός είπε ότι πρόκειται για τυχαία επιλογή ουσιαστικά και όχι για «έγκαιρο προγραμματισμό».

«Είναι τυχαία επιλογή από το σύστημα η σειρά αναμονής. Δεν υπήρχε σειρά προτεραιότητας απλά έμπαιναν όλοι για να εξυπηρετηθούν σε 3 λεπτά. Πλέον θα του λέει πόση ώρα θέλει να εξυπηρετηθεί. Ο σχεδιασμός μας είναι να κλείνονται μέσα σε 30 λεπτά 10 χιλιάδες ραντεβού», είπε.

Αναφορικά με τα παράπονα του κόσμου, ο κ.Κόκκινος είπε ότι «ο κόσμος δεν έχει κανένα φταίξιμο. Αναγνωρίζουμε και αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας σε ότι αφορά την ταλαιπωρία του κόσμου.

Ο σχεδιασμός έγινε μέσα στην πύλη του ΟΑΥ που είναι φτιαγμένη από το 2016. Η διστακτικότητα σε συγκεκριμένο εμβόλιο οδήγησε στο να πρέπει να εξυπηρετούνται 15 χιλιάδες άτομα σε 3 λεπτά. Αυτό δεν είναι στις τεχνικές προδιαγραφές».

Συνέχισε λέγοντας ότι γίνονται ρυθμίσεις. «Προκύπτουν προβλήματα που ταλαιπωρούν τους πολίτες. Ελπίζουμε ότι με τις τελευταίες ρυθμίσεις που κάναμε για ένα δικαιούχο και σειρά αναμονής.

Η ώρα αναμονής δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 30 λεπτά», ανέφερε. «Η σειρά προτεραιότητας είναι ουσιαστικά θέμα τύχης αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα εξυπηρετηθείς μέσα σε 30 λεπτά.

Κλείνοντας ανέφερε ότι μάλλον το Σαββατοκύριακο θα γίνει κάλυψη για τις ηλικίες 33-34, αυτούς δηλαδή που δεν κατάφεραν να εξυπηρετηθούν σήμερα λόγω του προβλήματος που προέκυψε χθες», κατέληξε ο Υφυπουργός.

GREEN PRESS CYPRUS.NEWS

Share
Σχετικά Άρθρα
ΚύπροςΚύριες ΕιδήσειςΠεριβάλλον

Το πάρκο Αθαλάσσας πεθαίνει. Το Πράσινο Κόμμα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου!

Το Πάρκο Αθαλάσσας πεθαίνει. Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη; Όπως αναφέρει σε...

Κύριες Ειδήσεις

Ο ΔΗΣΥ θα σταθεί δίπλα στον ΠτΔ σε κάθε προσπάθεια για επανένωση της Κύπρου, λέει η Αννίτα Δημητρίου

Ο ΔΗΣΥ θα σταθεί δίπλα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε κάθε ειλικρινή...

Κύριες Ειδήσεις

Αύξηση μέχρι 50% στους χαμηλοσυνταξιούχους σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Μαρίνο Μουσιούττα

Μέχρι και 50% αύξηση ενδεχομένως να δουν στις συντάξεις τους οι χαμηλοσυνταξιούχοι...

Κύριες ΕιδήσειςΠεριβάλλον

Σε κατάσταση συναγερμού η Πορτογαλία λόγω καύσωνα και ακραίου κινδύνου δασικών πυρκαγιών

Η Πορτογαλία τέθηκε σε «κατάσταση συναγερμού» ως τη Δευτέρα για να αντιμετωπίσει...