Αρχική Κύπρος Η σκόνη στην ατμόσφαιρα παραμένει – Επιστρέφουν οι βροχές το Σαββατοκύριακο
ΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Η σκόνη στην ατμόσφαιρα παραμένει – Επιστρέφουν οι βροχές το Σαββατοκύριακο

Share
Default Featured Image
Share

Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά αργά το απόγευμα θα εμφανιστούν αυξημένες νεφώσεις στα δυτικά, που το βράδυ αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως σε δυτικές και βόρειες περιοχές.

Η πρόγνωση του καιρού: 

Ασθενής χαμηλή πίεση αρχίζει σταδιακά να επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρηθεί προοδευτικά αραιή σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας ενδέχεται παροδικά να είναι αυξημένες, ενώ αναμένεται να υποχωρήσει την Κυριακή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο από το απόγευμα θα παρατηρούνται αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι και σταδιακά μέτριοι, 4 μποφόρ, αλλά στα νοτιοδυτικά και τοπικά στα βόρεια παράλια θα πνέουν παροδικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς και στα προσήνεμα μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, ωστόσο αργότερα στα ανατολικά θα καταστεί λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα νοτιοανατολικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 11 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά αργά το απόγευμα θα εμφανιστούν αυξημένες νεφώσεις στα δυτικά, που το βράδυ αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως σε δυτικές και βόρειες περιοχές.

Την Κυριακή, αναμένονται σταδιακά μεμονωμένες βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες. Τη Δευτέρα, τοπικά αυξημένες νεφώσεις, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές μετά το μεσημέρι, κυρίως στα ορεινά.

H θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή το Σάββατο, για να παραμείνει πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Κυριακή θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες τιμές για την εποχή. Τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Share
Σχετικά Άρθρα
ΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Τραγωδία στη θάλασσα της Λάρνακας: Νεκρή 35χρονη μητέρα, σε σοβαρή κατάσταση η 13χρονη κόρη της

Κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, η 35χρονη μητέρα βρισκόταν στη θάλασσα μαζί...

ΚόσμοςΚύριες ΕιδήσειςΠεριβάλλον & Άνθρωπος

42,5°C στη Νότια Κορέα και πατάτες που «βράζουν» στο χώμα – Ο καύσωνας που σαρώνει την Ασία

Οι αγρότες στη Νότια Κορέα δοκιμάζονται από τις θερμοκρασίες-ρεκόρ, ενώ το Χονγκ...

ΚοινωνίαΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

52 χρόνια μετά την εισβολή: Η συμφωνία που σφράγισε τον πληθυσμιακό διαχωρισμό της Κύπρου

Μέσα από ακαδημαϊκές αναλύσεις, ιστορικά ντοκουμέντα και μια αποκαλυπτική μαρτυρία του 1975,...