Αρχική Κύριες Ειδήσεις Κύκλωμα παράνομης εμπορίας σπάνιων αγρίων αρπακτικών πτηνών φαίνεται να εξάρθρωσε η Υπηρεσία Θήρας
Κύριες Ειδήσεις

Κύκλωμα παράνομης εμπορίας σπάνιων αγρίων αρπακτικών πτηνών φαίνεται να εξάρθρωσε η Υπηρεσία Θήρας

Share
Default Featured Image
Share

κύκλωμα εμπορίας άγριων πτηνών – Εντόπισαν νεοσσούς αετογερακίναςΣυγκεκριμένα μετά από συλλογή και αξιοποίηση συγκεκριμένων στοιχείων για παράνομη εμπορία άγριων πτηνών, χθες το απόγευμα έγινε έρευνα, κατόπιν δικαστικού εντάλματος, σε οικία συγκεκριμένου προσώπου από δήμο της Επαρχίας Λευκωσίας.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δύο νεοσσοί αετογερακίνας οι οποίοι βρίσκονταν σε χάρτινη σακούλα και φαίνεται να είχαν αποσπαστεί, πολύ πρόσφατα, από φωλιά στο φυσικό περιβάλλον. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι, από πληροφορίες που λαμβάνει η Υπηρεσία μας κατά καιρούς, στο παράνομο εμπόριο ειδών της άγριας πανίδας, τα συγκεκριμένα είδη πτηνών είναι δυνατό να πωληθούν με αντίτιμο μερικές χιλιάδες ευρώ.

Παράλληλα σημειώνεται ότι ο πληθυσμός της αετογερακίνας, στην Κύπρο, πριν μερικά χρονιά, ήταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα και λόγω των πολύχρονων προσπαθειών τόσο της Υπηρεσίας μας όσο και άλλων Κρατικών Υπηρεσιών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, ο πληθυσμός του είδους έχει ανακάμψει σημαντικά.

Επιπρόσθετα κατά τη διάρκεια της πιο πάνω έρευνας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ένας κατεψυγμένος λαγός με πλήρες τρίχωμα, είκοσι δύο κατεψυγμένα φιλικουτούνια με πλήρες φτέρωμα, οκτώ κατεψυγμένα άγρια πτηνά της οικογένειας των συλβίδων, δεκαεννέα ξόβεργα και δύο κυνηγετικά πυροβόλα όπλα

GREEN PRESS CYPRUS

Share
Σχετικά Άρθρα
Κύριες ΕιδήσειςΠεριβάλλον

Ερευνητές: Η φετινή περίοδος πυρκαγιών ίσως είναι η χειρότερη στην πρόσφατη ιστορία

Οι πυρκαγιές προαναγγέλλονται σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο κατά τη φετινή χρονιά στον...

ΕλλάδαΚύριες Ειδήσεις

Γιούνκερ: “Μου πρότειναν να πουλήσει η Ελλάδα την Ακρόπολη για το χρέος”

Νέες αποκαλύψεις έγιναν στο δεύτερο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ «Στο χιλιοστό» των Ελένης...

ΚόσμοςΚύριες ΕιδήσειςΠεριβάλλον

Η ΕΕ εξετάζει «νόμιμη» θανάτωση προστατευόμενων ειδών για έργα AI και βιομηχανίας

Χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξετάζουν το ενδεχόμενο να χαλαρώσουν τους κανόνες προστασίας...