Αρχική Κύριες Ειδήσεις Ο Υπουργός Γεωργίας, Κώστας Καδής, συγχαίρει την Πράσινη Ασπίδα στο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος
Κύριες Ειδήσεις

Ο Υπουργός Γεωργίας, Κώστας Καδής, συγχαίρει την Πράσινη Ασπίδα στο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος

Share
Default Featured Image
Share

Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή, στο Φεστιβάλ «Περιβάλλον Συγγνώμη» 

Όταν μιλούμε για το περιβάλλον, δεν μιλούμε μόνο για τα δάση, τα δέντρα, τα ζώα και τα πουλιά. Μιλούμε για τον άνθρωπο, την υγεία, την ασφάλεια, την ποιότητα ζωής. Είναι πλέον πασιφανές ότι η προστασία της φύσης και της βιοποικιλότητας είναι άμεσα συνυφασμένη, όχι μόνο με την ποιότητα ζωής των ανθρώπων αλλά και με την ίδια την ύπαρξή μας στον πλανήτη. Τα λάθη του παρελθόντος και η κακοδιαχείριση του περιβάλλοντος από τον άνθρωπο, έχει οδηγήσει σε τεράστια παγκόσμια προβλήματα, όπως η αλλαγή του κλίματος, η ρύπανση των πολύτιμων υ άτινων πόρων μας, η εξαφάνιση φυτών, ζώων και εντόμων.
Είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη για αλλαγή στις συμπεριφορές και τις συνήθειές μας, αν θέλουμε όχι μόνο να διατηρήσουμε αλλά να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής στον πλανήτη μας και να προστατέψουμε το περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα. Η προστασία του περιβάλλοντος πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο των οποιωνδήποτε αποφάσεων και επιλογών μας. Όλοι είμαστε μέρος της λύσης, ως άτομα, οργανισμοί, επιχειρήσεις, οργανώσεις, αρχές και κυβερνήσεις. Όλοι πρέπει να συνεισφέρουμε, ώστε να μειωθεί ο αντίκτυπος που συνολικά και ατομικά έχουμε στ περιβάλλον.
Μη Κυβερνητικές Περιβαλλοντικές Οργανώσεις, όπως η Πράσινη Ασπίδα, συμβάλουν τα μέγιστα προς τον σκοπό αυτό. Τα θέματα τα οποία θίγονται μέσα από το έντυπο της Πράσινης Ασπίδας και μέσα από τις δράσεις της, είναι βγαλμένα από την κυπριακή καθημερινότητα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο νησί. Χειροπιαστό παράδειγμα είναι και η σημερινή εκδήλωση, η οποία προσθέτει το δικό της λιθαράκι στην ευαισθητοποίηση των παιδιών και των μεγάλων, σε αυτή την ξεχωριστή γιορτή περιβάλλοντος, στον εκδρομικό χώρο του πάρκου του Ξυλιάτου.
Συγχαίρω θερμά την περιβαλλοντική οργάνωση «Πράσινη Ασπίδα» για την ευαισθησία και την όλη συμβολή της στις προσπάθειες για ένα καλύτερο περιβάλλον, για εμάς και τα παιδιά μας.

Share
Σχετικά Άρθρα
ΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Χριστοδουλίδης: Το 2028 το πρώτο κυπριακό φυσικό αέριο στην Ευρώπη

Όσον αφορά τα ενεργειακά, πρόσθεσε, «πολύ σύντομα θα υπάρξουν περαιτέρω ανακοινώσεις, σε...

ΚοινωνίαΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Τέλος το δίπλωμα οδήγησης όπως το ξέραμε: Οι σαρωτικές αλλαγές της Ε.Ε.

Η αυτοκίνηση βρίσκεται εδώ και καιρό στο μικροσκόπιο της Ε.Ε., με τις...

Κύριες ΕιδήσειςΠολιτισμός

«Έπρεπε να είναι δύσκολη»: γιατί το The Odyssey έγινε η μεγαλύτερη πρόκληση του Νόλαν

Ο Κρίστοφερ Νόλαν λέει ότι με το The Odyssey προσπάθησε να φτιάξει...