Αρχική Κύριες Ειδήσεις Πανεπιστήμιο Κύπρου: Καθηγητής με μισθό 97 χιλιάδων ευρώ & επιδόματα 99 χιλιάδων το χρόνο!
Κύριες Ειδήσεις

Πανεπιστήμιο Κύπρου: Καθηγητής με μισθό 97 χιλιάδων ευρώ & επιδόματα 99 χιλιάδων το χρόνο!

Share
Default Featured Image
Share

Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου, παίρνει μισθό 97.4 χιλιάδες ευρώ, με τις συνολικές του απολαβές ωστόσο να πλησιάζουν τις 197χιλιαδες ευρώ τον χρόνο, λόγω επιπλέον απολαβών και επιδομάτων. Συγκεκριμένα, ο εν λόγω καθηγητής λαμβάνει με τη μορφή επιδόματος άλλες 99χιλιάδων ευρώ, όπως λέχθηκε σήμερα στην Επιτροπή Παιδείας όπου συζητήθηκε ο προϋπολογισμός του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Σε άλλη περίπτωση, καθηγητής του ιδρύματος με μισθό που ξεπερνά τις 98 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο, λαμβάνει επιπλέον για την συμμετοχή του σε ερευνητικά προγράμματα 74χιλιάδες ευρώ, με το σύνολο των ετήσιων απολαβών του να κυμαίνεται κοντά στις 173 χιλιάδες.

Απαντώντας σε σχόλια βουλευτών για τις υψηλές αμοιβές που λαμβάνουν καθηγητές προκειμένου να συμμετέχουν σε ερευνητικά προγράμματα, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Τάσος Χριστοφίδης, ανέφερε ότι «εμάς δεν μας αφορά ο μισθός των συναδέρφων καθηγητών και το πόσα λαμβάνουν από την συμμετοχή τους σε ερευνητικά προγράμματα και τα επιπλέον επιδόματα, καθώς έτσι και αλλιώς το 30% των χρημάτων αυτών πηγαίνει στον φόρο. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να έχουν κίνητρο για να εργαστούν, να διεκδικούν ερευνητικά προγράμματα, τα οποία φέρνουν έσοδα στο Πανεπιστήμιο, και μας επιτρέπουν να εργοδοτούμε 900 νέους ερευνητές»

GREEN PRESS CYPRUS.NEWS

Share
Σχετικά Άρθρα
ΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Καμπανάκι από την Κεντρική Τράπεζα: Η κλιματική κρίση απειλεί τη χρηματοοικονομική σταθερότητα της Κύπρου

Η κλιματική κρίση εξελίσσεται σε έναν από τους σημαντικότερους κινδύνους όχι μόνο...

ΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Σπινθήρες από σμιρίλι προκάλεσαν τη φωτιά στον Άγιο Μάμαντα

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Τρίτης,...

ΚοινωνίαΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Στο Δικαστήριο οι δύο συλληφθέντες για τη φωτιά στον Κόρνο

Στη σύλληψη δεύτερου προσώπου προχώρησε η Αστυνομία για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά...