Αρχική Κύριες Ειδήσεις Προϋποθέσεις για επανεκκίνηση -Πονοκέφαλος τα σχολεία
Κύριες Ειδήσεις

Προϋποθέσεις για επανεκκίνηση -Πονοκέφαλος τα σχολεία

Share
Default Featured Image
Share

Με την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, να αποτελεί τη μεγαλύτερη εκκρεμότητα, και τους μαθητές της Γ’ Λυκείου να βρίσκονται στο επίκεντρο συζητήσεων και διαφωνιών, οι εκπρόσωποι των τεσσάρων εμπλεκόμενων υπουργείων, Υγείας, Οικονομικών, Εργασίας και Παιδείας, έθεσαν χθες τις κόκκινες γραμμές τους, ανάλογα με τον τομέα τους, ενώ την ίδια ώρα, τους όρους και προϋποθέσεις της έθεσε και η Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή, μέλη της οποίας μάλιστα, ξεκαθάρισαν κατά τη χθεσινή σχετική τηλεσυνάντηση ότι η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου παραμένει κρίσιμη και η διαδικασία αποκλιμάκωσης των μέτρων πρέπει να γίνει με αργούς και σταθερούς ρυθμούς. 

Ο βασικός κορμός της διαδικασίας αποκλιμάκωσης, έχει καταρτιστεί και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Τόσο οι επιστήμονες όσο και οι τεχνοκράτες των τεσσάρων εμπλεκόμενων Υπουργείων θα προσπαθήσουν, να “ισορροπήσουν” μεταξύ των γραμμών και προϋποθέσεων που έχουν τεθεί, προκειμένου να ετοιμάσουν την ολοκληρωμένη πρόταση που θα τεθεί εν τέλει ενώπιον της Κυβέρνησης για να λάβει τις δικές της αποφάσεις.

Η στάση του αρμόδιου υπουργείου Παιδείας, δεν ήταν ωστόσο εντελώς ξεκάθαρη, αφού ομάδα των τελειοφοίτων μαθητών παρουσιάζει ιδιαιτερότητες ενώ παράλληλα, άρχισαν να ασκούνται έντονες πιέσεις από πλευράς γονιών, μαθητών αλλά και εκπαιδευτικών για τη σωστή προετοιμασία των μαθητών της Γ’ Λυκείου για τις τελικές τους εξετάσεις.

Για τους υπόλοιπους μαθητές, βάσει των όσων έχουν εισηγηθεί και οι επιστήμονες, τα πράγματα είναι κάπως πιο σαφή και δεδομένη πρέπει να θεωρείται η επιστροφή των μαθητών της Δημοτικής εκπαίδευσης στις τάξεις τους. Για τους μαθητές των Γυμνασίων και των πρώτων δύο τάξεων Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, το ερωτηματικό παραμένει. Ως εκ τούτου οι οριστικές αποφάσεις θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από τη στάση που θα τηρήσει το υπουργείο Παιδείας, αλλά και ο ίδιος ο αρμόδιος υπουργός κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την ερχόμενη Τετάρτη.

Share
Σχετικά Άρθρα
ΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Σπινθήρες από σμιρίλι προκάλεσαν τη φωτιά στον Άγιο Μάμαντα

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Τρίτης,...

ΚοινωνίαΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Στο Δικαστήριο οι δύο συλληφθέντες για τη φωτιά στον Κόρνο

Στη σύλληψη δεύτερου προσώπου προχώρησε η Αστυνομία για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά...

ΕλλάδαΚύριες Ειδήσεις

Φωτιά στη Δυτική Αττική: «Αν δεν κοπάσει ο άνεμος, θα είναι πολύ δύσκολα

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση με τη φωτιά στη Δυτική Αττική, όπου πυροσβεστικές...