Αρχική Γυναίκα Ταλιμπάν: Αρνούνται ότι απαγόρευσαν στις γυναίκες να μιλούν μεταξύ τους
ΓυναίκαΚύριες Ειδήσεις

Ταλιμπάν: Αρνούνται ότι απαγόρευσαν στις γυναίκες να μιλούν μεταξύ τους

Share
Default Featured Image
Share

Λίγο καιρό αφού δημοσιεύτηκε ότι απαγορεύεται στις γυναίκες του Αφγανιστάν να αλληλεπιδρούν η μία με την άλλη, οι Ταλιμπάν, τοποθετήθηκαν, διαψεύδοντας το παραπάνω.

Νωρίτερα σήμερα, οι Ταλιμπάν δήλωσαν ότι «μια γυναίκα μπορεί να μιλήσει με μια άλλη γυναίκα» ή αλλιώς να ακούει η μία την άλλη, διαψεύδοντας αναφορές για τέτοια απαγόρευση από το υπουργείο για την Πρόληψη της Διαφθοράς και τη Διάδοση της Αρετής.

«Μια γυναίκα μπορεί να μιλήσει με μια άλλη γυναίκα, οι γυναίκες πρέπει να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους στην κοινωνία, οι γυναίκες έχουν ανάγκες», είπε ο Σαϊφούλ Ισλάμ Χιμπέρ, εκπρόσωπος του υπουργείου, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ταλιμπάν: Έγραφαν ότι απαγορεύουν στις γυναίκες να μιλούν η μία στην άλλη

Άρθρα από τον εξόριστο αφγανικό Τύπο και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ανέφεραν μόλις πριν από μερικές ημέρες, ότι ο αρμόδιος υπουργός Μοχάμεντ Χαλίντ Χανάφι έχει απαγορεύσει στις γυναίκες να μιλούν μεταξύ τους. Όσα έγραφαν, τα βάσιζαν σε συγκεκριμένες ηχογραφήσεις.

«Ανόητα» και «παράλογα», χαρακτήρισε ο Χιμπέρ όσα γράφτηκαν. Αυτά τα αποσπάσματα αφορούσαν «εξαιρέσεις», πρόσθεσε, επιβεβαιώνοντας ότι στη συνέχεια ο υπουργός αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη περίπτωση γυναικών που προσεύχονταν προτρέποντάς τες να μην μιλούν δυνατά εκείνη τη στιγμή.

Ο ΟΗΕ κατηγορεί τους Ταλιμπάν ότι έχουν επιβάλει «έμφυλο απαρτχάιντ» μετά την επιστροφή τους στην εξουσία το 2021, εκδιώκοντας σταδιακά τις γυναίκες από τους δημόσιους χώρους.

Ταλιμπάν: Οι απαγορεύσεις στις γυναίκες

Οι Αφγανές δεν μπορούν να σπουδάζουν πέρα από το Δημοτικό σχολείο, να πηγαίνουν σε πάρκα, να ασκούνται σε γυμναστήρια, να επισκέπτονται χώρους περιποίησης και σχεδόν να βγαίνουν από τα σπίτια τους χωρίς τη συνοδεία, συνήθως του συζύγου τους.

Πρόσφατος νόμος των Ταλιμπάν, απαγόρευσε μέχρι και να τραγουδούν ή να απαγγέλλουν ποίηση.

Δεν είναι λίγοι και οι τοπικοί ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί που σταμάτησαν επίσης να μεταδίδουν γυναικείες φωνές.

Εντούτοις, η κυβέρνηση των Ταλιμπάν διαβεβαιώνει ότι ο ισλαμικός νόμος «εγγυάται» τα δικαιώματα των ανδρών και των γυναικών εξίσου.

Share
Σχετικά Άρθρα
Κύριες ΕιδήσειςΠεριβάλλον

Ξεβράστηκε ξανά νεκρό δελφίνι σε παραλία της Πάφου

Ανησυχία προκαλεί νέο περιστατικό με νεκρό δελφίνι στη θαλάσσια περιοχή της Πάφου. ...

ΚόσμοςΚύριες Ειδήσεις

Βρέφος που βρέθηκε κάτω από το πάτωμα σπιτιού κηδεύτηκε έπειτα από έναν αιώνα στην Αγγλία

Περισσότερα από 100 χρόνια μετά τον θάνατό του, ένα βρέφος που εντοπίστηκε...

ΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Το ψευδοκράτος χαρακτηρίζει «άκυρη» τη συμφωνία Κύπρου-Αιγύπτου για ΦΑ

Με επιστολή που διαβιβάστηκε στα Ηνωμένα Έθνη από την Τουρκία εκ μέρους...

ΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Από το 1,5% στο 3%: Διπλασιάστηκε ο πληθωρισμός στην Κύπρο μέσα σε έναν μήνα

Στο 3,0% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Κύπρο τον Απρίλιο του 2026,...