Αρχική Κύπρος Κοινωνία Υπουργικό: Ενέκρινε Σχέδιο Επιχορήγησης Διακοπών Χαμηλοσυνταξιούχων – Όλες οι πληροφορίες
ΚοινωνίαΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Υπουργικό: Ενέκρινε Σχέδιο Επιχορήγησης Διακοπών Χαμηλοσυνταξιούχων – Όλες οι πληροφορίες

Share
Default Featured Image
Share
Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την Τετάρτη την πρόταση της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την προκήρυξη του Σχεδίου με τίτλο «Σχέδιο Επιχορήγησης Διακοπών Χαμηλοσυνταξιούχων σε Ξενοδοχεία των Ορεινών Θερέτρων και του Πύργου Τυλληρίας κατά τις περιόδους Ιουνίου – Ιουλίου 2022 και Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2022», βάσει του οποίου θα επιχορηγείται πλήρως η διαμονή με πλήρη διατροφή για συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα, για διακοπές σε θέρετρα των ορεινών περιοχών και του Πύργου Τυλληρίας.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, το Σχέδιο θα λειτουργήσει για την περίοδο από 1/6/2022 μέχρι 31/7/2022 και από 1/9/2022 μέχρι 31/10/2022 ή μέχρι εξαντλήσεως του σχετικού κονδυλίου και θα καλύπτει 4ήμερη διαμονή (3 νύχτες) με πλήρη διατροφή, από Παρασκευή ως Δευτέρα και από Τρίτη έως Παρασκευή.

Επισημαίνεται ότι δικαιούχοι του Σχεδίου είναι δικαιούχοι του Σχεδίου Ενίσχυσης Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα (χαμηλοσυνταξιούχοι που λαμβάνουν τη μικρή επιταγή), χαμηλοσυνταξιούχοι που είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, συνταξιούχοι με ετήσιο εισόδημα μέχρι €15.500 για μονήρεις, συνταξιούχοι με ετήσιο εισόδημα μέχρι €20.000 για οικογένειες, καθώς και σε εξαρτώμενά τους πρόσωπα, όπως αυτά καθορίζονται στο Σχέδιο Ενίσχυσης Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα.

Δικαιούχοι του Σχεδίου που περιλαμβάνονται στις πιο πάνω κατηγορίες θα πρέπει απαραίτητα να είναι οι μόνιμα διαμένοντες στο νησί.

Η δαπάνη για υλοποίηση του Σχεδίου για τη συμμετοχή 5.200 περίπου προσώπων εκτιμάται στις οκτακόσιες χιλιάδες ευρώ (€800.000).

Προστίθεται ότι στόχος του Σχεδίου είναι αφενός η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους χαμηλοσυνταξιούχους αλλά επίσης και η στήριξη των ορεινών θερέτρων του τόπου μας, τα οποία με τη λειτουργία τους προσφέρουν σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας σε περιοχές εκτός των αστικών κέντρων, ενισχύουν το τουριστικό προϊόν της Κύπρου κατά τους χειμερινούς μήνες βοηθώντας με αυτό τον τρόπο στην επέκταση της τουριστικής περιόδου και με τη λειτουργία τους στηρίζουν σε σημαντικό βαθμό τις κοινότητες εντός των οποίων δραστηριοποιούνται.

Όσον αφορά στη διαδικασία υποβολής αίτησης, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα ενημερώσει τους δικαιούχους σύντομα, μόλις οριστικοποιηθούν οι διαδικασίες αναφορικά με την εφαρμογή του Σχεδίου, καταλήγει το δελτίο Τύπου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

GREENPRESSCYPRUS.NEWS

Share
Σχετικά Άρθρα
Κύριες ΕιδήσειςΠεριβάλλον

Καύσωνες και ξηρασία απειλούν την επιβίωση των ευρωπαϊκών δασών

Tα δάση της Ευρώπης φέρουν ήδη τα σημάδια από τις αυξανόμενες θερμοκρασίες...

ΚύπροςΚύριες ΕιδήσειςΠεριβάλλον

Δικαστικό «μπλόκο» σε φωτοβολταϊκό πάρκο στα Λατσιά – Γέρι

Το Διοικητικό Δικαστήριο κατέστησε απόλυτο το προσωρινό διάταγμα αναστολής εργασιών για την...

ΚύπροςΠολιτική

Παζάρι συμμαχιών για την Προεδρία και τις Επιτροπές της νέας Βουλής

Με τη νέα Βουλή να εισέρχεται σε περίοδο έντονων διεργασιών, η Προεδρία...