Αρχική Κύπρος Κοινωνία Χ. Έλληνας: Η τιμή της αμόλυβδης στην Κύπρο θα ξεπεράσει τα 2 ευρώ
ΚοινωνίαΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Χ. Έλληνας: Η τιμή της αμόλυβδης στην Κύπρο θα ξεπεράσει τα 2 ευρώ

Share
Default Featured Image
Share

Σε κρίσιμο στάδιο είναι το ζήτημα τις ενέργειας εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί εναντίον της Ρωσίας, με τις τιμές να έχουν ήδη ανέβει, ανέφερε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», ο Εμπειρογνώμονας σε θέματα ενέργειας, Χαράλαμπος Έλληνας.

Όπως είπε, η τιμή του πετρελαίου που αγγίζει τα 130 δολάρια το βαρέλι, θα ισχύει κατά μέσο όρο για ένα χρόνο.

Σημείωσε πως για να δούμε φθηνές τιμές στην ενέργεια θα περάσουν πολλά χρόνια, διότι και η μετάβαση που σχεδιάζει η ΕΕ προς την καθαρή ενέργεια χρειάζονται τεράστιες επενδύσεις που θα κρατήσουν ψηλά τις τιμές για μια δεκαετία.

Διαβάστε επίσης: Έκκληση για βοήθεια σε 22χρονη φοιτήτρια

Ανέφερε πως οι τιμές τις ενέργειας θα αυξηθούν και στην Κύπρο εάν η τιμή του πετρελαίου παραμείνει στα 135 δολάρια το βαρέλι, με τις τιμές της ενέργειας, του ηλεκτρισμού και της βενζίνης να αυξάνονται κατά 33% σε τέτοιο ενδεχόμενο.

Την ίδια ώρα είπε πως θα δούμε και στην Κύπρο η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης να ξεπερνά τα δύο ευρώ.

Με το να μην επενδύσουμε σε ανανεώσιμες πηγές αυτό δεν μας βοηθά, γι΄ αυτό οι τιμές θα παραμείνουν υψηλές.

Σημείωσε πως το ρωσικό πετρέλαιο που δεν θα αγοράζεται από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, θα αγοράζεται για παράδειγμα από την Κίνα.

Την ίδια ώρα είπε πως εάν η Ρωσία επιβάλει αντικυρώσεις τότε οι τιμές θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο, με κάποιες εικασίες να κάνουν λόγο ακόμη και για 200 δολάρια το βαρέλι.

GREEN PRESS CYPRUS.NEWS

Share
Σχετικά Άρθρα
ΚοινωνίαΚύπροςΠολιτική

Χάος στους ελέγχους επιδομάτων: αποκαλύψεις για πληρωμές χωρίς δικαιολογητικά

Περίπου 63 χιλιάδες ευρώ καταβλήθηκαν σε πολίτη της ΕΕ που δεν προσκόμισε...

ΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Καταιγιστικές εξελίξεις: Καταθέσεις, USB και αντικρουόμενοι ισχυρισμοί στην υπόθεση Δρουσιώτη

Τρέχουν οι εξελίξεις γύρω από τις δημόσιες καταγγελίες του δημοσιογράφου Μακάριου Δρουσιώτη...

ΕλλάδαΚύριες Ειδήσεις

Ανεβαίνουν οι τόνοι στην Τουρκία: αναφορές σε ελληνοτουρκικό πόλεμο – “Ας θυμηθούν την Κύπρο και τα Ίμια”

Το τελευταίο διάστημα στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ακούγεται όλο και πιο συχνά...

Κύριες ΕιδήσειςΠεριβάλλον

Η κλιματική αδράνεια σκοτώνει: έως 10 εκατ. πρόωροι θάνατοι κάθε χρόνο

Η αδράνεια απέναντι στην κλιματική αλλαγή στοιχίζει ανθρώπινες ζωές. Οι πρόωροι θάνατοι...