Αρχική Κύριες Ειδήσεις Ετήσια άνοδος 23% στο έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου
Κύριες Ειδήσεις

Ετήσια άνοδος 23% στο έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου

Share
Share

Αύξηση της τάξης του 23% παρουσίασε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου του 2021, φτάνοντας στα €3.165,7 εκατομμύρια την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2021 σε σύγκριση με €2.567,7 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, οι συνολικές εισαγωγές αγαθών (από κράτη μέλη της ΕΕ και από τρίτες χώρες) για την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2021 ανήλθαν σε €4.814,6 εκ. σε σύγκριση με €4.327,1 εκ. για την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2020, σημειώνοντας αύξηση 11,3%.

Αντίθετα, οι συνολικές εξαγωγές αγαθών (σε κράτη μέλη της ΕΕ και σε τρίτες χώρες) για την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2021 ήταν €1.648,9 εκ. σε σύγκριση με €1.759,4 εκ. για την ίδια περίοδο του 2020, σημειώνοντας μείωση 6,3%.

Διαβάστε επίσης: Λακατάμεια: Φωνάζουν εδώ και χρόνια για διακίνηση ναρκωτικών δίπλα σε Δημοτικό

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν η κύρια πηγή προμήθειας αγαθών προς την Κύπρο με μερίδιο 66% των συνολικών εισαγωγών που αντιστοιχεί σε €3.160,5 εκ., ενώ οι εισαγωγές από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες ήταν €363,6 εκ. κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2021. Οι εισαγωγές από τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου ήταν €1.290,5 εκ.

Οι εξαγωγές προς την Ευρωπαϊκή Ένωση ανήλθαν σε €517,6 εκ., ενώ οι εξαγωγές προς τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες ήταν €297,2 εκ. κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2021.

Τέλος, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, οι εξαγωγές προς τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου ήταν €834,1 εκ.

GREEN PRESS CYPRUS. NEWS

Share
Σχετικά Άρθρα
ΚόσμοςΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Στις κορυφαίες οικονομικές επιδόσεις της ΕΕ η Κύπρος, λέει ο Κεραυνός

Σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ, πρώτη και ύψιστη προτεραιότητα αποτελεί η περαιτέρω ενίσχυση...

ΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Τραγωδία στην Ορόκλινη: Δύο 20χρονες ανασύρθηκαν νεκρές από τη θάλασσα

Οι Αρχές διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τραγικό...

ΚόσμοςΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Η ΕΕ εκταμίευσε €177,2 εκατ. στην Κύπρο για ενίσχυση της άμυνας

Το SAFE αποτελεί χρηματοδοτικό μέσο ύψους 150 δισ. ευρώ και παρέχει δάνεια...

ΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

«Κράτος Μαφία»: Τι προβλέπει το Σύνταγμα για την ασυλία και την ποινική δίωξη Προέδρου της Δημοκρατίας

Το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας προβλέπει «ειδικό καθεστώς προστασίας» του Προέδρου κατά...