Αρχική Κύριες Ειδήσεις Πάνε όλες οι ιστοσελίδες του κράτους σε μια
Κύριες Ειδήσεις

Πάνε όλες οι ιστοσελίδες του κράτους σε μια

Share
Default Featured Image
Share

Με τον διαγωνισμό για την ανάπτυξη και κεντρική διαχείριση κυβερνητικών ιστοσελίδων ώστε να υλοποιηθεί το gov.cy προχώρησε το Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφορικής με εκτιμώμενη αξία τα 1.650.000 ευρώ.

Στόχος είναι να μεταφερθεί, με ένα πλάνο διετίας, όλη η πληροφόρηση και όλες οι υπηρεσίες του κράτους σε μια ιστοσελίδα, στο gov.cy, στα πρότυπα του βρετανικού μοντέλου gov.uk, από το οποίο μάλιστα η Κύπρος έλαβε εμπειρογνωμοσύνη.

Διαβάστε επίσης: Αισιοδοξία για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου Ελλάδας

Πιο συγκεκριμένα στο gov.cy θα μεταφερθούν σε βάθος χρόνου πάνω από 300 υπηρεσίες του κράτους, όπως για παράδειγμα οι αιτήσεις για επιδόματα, η ανανέωση άδειας κυκλοφορίας αλλά και οτιδήποτε αφορά υπηρεσίες τους κράτους. Ταυτόχρονα, πέραν από τις υπηρεσίες, στο gov.cy θα παρέχεται και όλη η πληροφόρηση για όλα τα Τμήματα του κράτους, η οποία σήμερα παρέχεται μέσω κάθε διαφορετικής ιστοσελίδας.

Ένεκα των πιο πάνω, στόχος είναι ο τερματισμός λειτουργίας των ιστοσελίδων του κράτους, όπως αυτές λειτουργούν σήμερα, και η μεταφορά όλης της πληροφόρησης και των υπηρεσιών που προσφέρουν στο gov.cy, ωστόσο, κάτι τέτοιο θα γίνει σταδιακά και σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα για κάθε υπηρεσία.

Παράλληλα όπως πληροφορείται η Brief προχωρούν και οι διαβουλεύσεις για το τι θα γίνει με Πύλες (σ.σ. όπως αυτή του Κτηματολογίου) αφού προσφέρουν διαφορετικές υπηρεσίες από άλλα Τμήματα.

GREEN PRESS CYPRUS. NEWS

Share
Υπάρχει λύση!
Σχετικά Άρθρα
ΚύπροςΚύριες ΕιδήσειςΠεριβάλλον

Θετικό ισοζύγιο για τα δάση της Κύπρου – «μεγαλώνουν» πιο γρήγορα από την υλοτομία

Βιώσιμη εικόνα στην παραγωγή ξυλείας παρουσιάζει η Κύπρος για το 2023, σύμφωνα...

Κύριες ΕιδήσειςΠεριβάλλον

Σοβαρό περιβαλλοντικό πλήγμα από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: 14 ημέρες πολέμου, εκπομπές όσο 84 χώρες

Ο πόλεμος έχει προκαλέσει εκπομπές 5 εκατομμυρίων τόνων αερίων του θερμοκηπίου σε...