Αρχική Κύπρος Αστυνομικά Πύργος Λεμεσού: Παραπέμπεται σε δίκη ο φερόμενος εμπρηστής
ΑστυνομικάΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Πύργος Λεμεσού: Παραπέμπεται σε δίκη ο φερόμενος εμπρηστής

Share
Default Featured Image
Share

Στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης εμπρησμού σε ξηρά χόρτα σε περιοχή του χωριού Πύργος στη Λεμεσό, ο 26χρονος, ο οποίος τελούσε υπό κράτηση, παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο παρέπεμψε την υπόθεση για εκδίκαση ενώπιον του Κακουργιοδικείου, το οποίο θα συνεδριάσει στις 13/01/2022.

Το Δικαστήριο διέταξε, όπως ο κατηγορούμενος παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι στις 13/11/2021 στις 9.40 βράδυ, λήφθηκε πληροφορία για φωτιά σε ξηρά χόρτα σε περιοχή του χωριού Πύργος στη Λεμεσό.

Από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε, ότι στη συγκεκριμένη περιοχή υπήρχαν δύο εστίες φωτιάς σε απόσταση 400 μέτρων η μια από την άλλη.

Διαβάστε επίσης: Υπό κράτηση 48χρονος για διακίνηση μεταναστών

Η φωτιά, η οποία κατασβέστηκε από μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κατέκαψε τρία εκτάρια άγριων χόρτων και δασική βλάστηση.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψε μαρτυρία για συγκεκριμένο όχημα, το οποίο θεάθηκε να κινείται ύποπτα στην περιοχή που ξέσπασαν οι φωτιές. Το εν λόγω όχημα εντοπίστηκε στο πιο πάνω χωριό και ανακόπηκε για έλεγχο.

Από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε, ότι οδηγείτο από 26χρονο, ενώ σε έρευνα που έγινε, εντός του οχήματος, ανευρέθηκε ένα κουτί με στέρεο πετρέλαιο και ένα κουτί σπίρτα, τα οποία παραλήφθηκαν ως τεκμήρια.

Ο 26χρονος οδηγήθηκε στο Γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού, όπου εναντίον του εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα και συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Ανακρινόμενος, φέρεται να παραδέχθηκε στη διάπραξη των πιο πάνω αδικημάτων.

GREEN PRESS CYPRUS. NEWS

Share
Σχετικά Άρθρα
ΚόσμοςΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Στις κορυφαίες οικονομικές επιδόσεις της ΕΕ η Κύπρος, λέει ο Κεραυνός

Σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ, πρώτη και ύψιστη προτεραιότητα αποτελεί η περαιτέρω ενίσχυση...

ΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Τραγωδία στην Ορόκλινη: Δύο 20χρονες ανασύρθηκαν νεκρές από τη θάλασσα

Οι Αρχές διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τραγικό...

ΚόσμοςΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Η ΕΕ εκταμίευσε €177,2 εκατ. στην Κύπρο για ενίσχυση της άμυνας

Το SAFE αποτελεί χρηματοδοτικό μέσο ύψους 150 δισ. ευρώ και παρέχει δάνεια...

ΚοινωνίαΚύπροςΠολιτική

Πληθωριστικές πιέσεις στα ράφια: Ανατιμήσεις σε δεκάδες βασικά αγαθά

Η διαφορά στην αξία του «καλαθιού των 253 απόλυτα κοινών προϊόντων» μεταξύ...