Αρχική Κύπρος Πολυνείκης: Οι ΠΙ δεν έλαβαν πρωτόκολλο για συνταγογράφηση αντιικού φαρμάκου
ΚύπροςΚύριες ΕιδήσειςΥγεία

Πολυνείκης: Οι ΠΙ δεν έλαβαν πρωτόκολλο για συνταγογράφηση αντιικού φαρμάκου

Share
Default Featured Image
Share

Προβληματισμό για το γεγονός ότι οι προσωπικοί γιατροί δεν έλαβαν το πρωτόκολλο για τη συνταγογράφηση του αντιικού φαρμάκου για τον κορωνοϊό, εξέφρασε ο πρόεδρος της εταιρείας προσωπικών και οικογενειακών γιατρών Ανδρέας Πολυνείκης.

Μιλώντας στο Τρίτο, δήλωσε ότι από τη Δευτέρα οι ασθενείς θα ζητούν από τους προσωπικούς τους γιατρούς να τους συνταγογραφούν το φάρμακο για τον κορωνοϊό, αλλά οι ίδιοι δεν θα γνωρίζουν σε ποιες περιπτώσεις θα τους επιτρέπεται να το πράξουν.

Διαβάστε επίσης: Πάει σε διαβούλευση με εκπαιδευτικούς τη Δευτέρα το Test to Stay

Ο κύριος Πολυνείκης κάλεσε το υπουργείο Υγείας, προτού ανακοινώνει κάτι τόσο σημαντικό, να ενημερώνει αυτούς οι οποίοι θα κληθούν να το εφαρμόσουν.

Αναφορικά με την αλλαγή των πρωτοκόλλων και την αυτόματη απελευθέρωση των ασθενών από την καραντίνα, ανέφερε πως η συγκεκριμένη απόφαση απαλλάσσει τους προσωπικούς γιατρούς από φόρτο εργασίας.

Ζήτησε, παράλληλα, την απαλλαγή των προσωπικών γιατρών και από την υποχρέωση να εγγράψουν στο σύστημα, άτομα τα οποία βρέθηκαν θετικοί κατά τη διενέργεια του self-test. Σημείωσε, πως η διαδικασία αυτή θα μπορούσε να ανατεθεί σε γραμματειακό προσωπικό.

GREEN PRESS CYPRUS.NEWS

Share
Σχετικά Άρθρα
ΚύπροςΚύριες ΕιδήσειςΠεριβάλλον

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά μεταξύ Λυμπιών και Κόσιης – Εξετάζεται κακόβουλος εμπρησμός

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής μεταξύ των κοινοτήτων...

ΚόσμοςΚύριες Ειδήσεις

Η Χαμάς λέει «ναι» στον αφοπλισμό – Τα επόμενα βήματα για τη Γάζα

Στη διάρκεια της πρώτης φάσης, που ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο, απελευθερώθηκαν οι εναπομείναντες...

Κύριες ΕιδήσειςΠεριβάλλον

Από τους πιθήκους στους ανθρώπους: Η αγκαλιά ως αρχαίος μηχανισμός κοινωνικής συνοχής

Οι αγκαλιές, τα αγγίγματα και τα φιλιά δεν αποτελούν αποκλειστικά ανθρώπινες συμπεριφορές,...

ΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Εργατικό ατύχημα στην Πάφο: Ανατράπηκε μηχάνημα οδοποιίας – Εγκλωβίστηκε εργάτης

Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης σε περιοχή κοντά στο κοιμητήριο...