Αρχική Κύριες Ειδήσεις Προδρόμου: Είχαμε έξαρση κρουσμάτων με κλειστά σχολεία
Κύριες ΕιδήσειςΠαιδεία

Προδρόμου: Είχαμε έξαρση κρουσμάτων με κλειστά σχολεία

Share
Default Featured Image
Share

Την επανεξέταση των δεδομένων και τις εισηγήσεις των ειδικών αναμένει ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, όσον αφορά την επαναλειτουργία των σχολείων μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Σχολιάζοντας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι τα όσα συζητούνται τις τελευταίες ημέρες ο κος Προδρόμου είπε πως αυτό που ισχύει μέχρι στιγμής είναι ότι οι μαθητές επιστρέφουν στα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου.

Διαβάστε επίσης: Προσπάθησε να ταξιδέψει στη Γαλλία από το αεροδρόμιο Πάφου με πλαστά έγγραφα

«Θα δούμε εάν οι ειδικοί κατά τη συνεδρία τους θα εισηγηθούν κάποια διαφορετική πρόταση και θα την εξετάσουμε. Είμαστε σε κατάσταση συναγερμού και η απειλή της πανδημίας είναι παντού, όχι μόνον στα σχολεία», είπε.

Πρόσθεσε πως αυτές τις ημέρες που είχαμε έξαρση κρουσμάτων όταν τα παιδιά ήταν στο σπίτι, δεν ήταν ανοικτά τα σχολεία.

«Δεν υπάρχει μαγική λύση. Δεν σημαίνει ότι εάν κλείσουμε σχολεία και επιχειρήσεις θα σταματήσει η έξαρση. Έφτασε η χώρα μας στον αριθμό αυτό χωρίς να λειτουργούν τα σχολεία. Αυτό που ψάχνουμε κάθε φορά σε συγκεκριμένους χώρους όπως σχολεία, χώρους εστίασης και άλλα, πρέπει να σταματήσει. Ο ιός είναι παντού, όπου ο κόσμος συναντιέται. Και τα σχολεία να μην λειτουργήσουν και να συνεχίζουμε τις συγκεντρώσεις δεν θα βοηθήσει σε κάτι», σχολίασε ο υπουργός Παιδείας.

Σημείωσε επίσης πως, «θα πρέπει να ακούσουμε τι έχουν να πουν οι ειδικοί. Η κατάσταση είναι δύσκολη εάν και φαίνεται, σύμφωνα με τα όσα ακούμε, η νόσηση να μην είναι βαριά με την νέα παραλλαγή. Πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας στις διαγνώσεις και ενδεχομένως τα σχολεία να ενισχυθούν με self test και δειγματοληπτικούς ελέγχους που ήδη γίνονταν. Αυτό που είναι στο χέρι μας πλέον είναι ο εμβολιασμός και η χρήση της μάσκας».

Αυτό που μας μένει είναι ο εμβολιασμός και οι τελευταίες οι μέρες έδειξαν ότι έχουν πιστεί οι γονείς και γίνονται οι εμβολιασμοί σε παιδιά, είπε τέλος ο κος Προδρόμου.

GREEN PRESS CYPRUS.NEWS

Share
Σχετικά Άρθρα
Κύριες ΕιδήσειςΠεριβάλλον

Ερευνητές: Η φετινή περίοδος πυρκαγιών ίσως είναι η χειρότερη στην πρόσφατη ιστορία

Οι πυρκαγιές προαναγγέλλονται σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο κατά τη φετινή χρονιά στον...

ΕλλάδαΚύριες Ειδήσεις

Γιούνκερ: “Μου πρότειναν να πουλήσει η Ελλάδα την Ακρόπολη για το χρέος”

Νέες αποκαλύψεις έγιναν στο δεύτερο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ «Στο χιλιοστό» των Ελένης...

ΚόσμοςΚύριες ΕιδήσειςΠεριβάλλον

Η ΕΕ εξετάζει «νόμιμη» θανάτωση προστατευόμενων ειδών για έργα AI και βιομηχανίας

Χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξετάζουν το ενδεχόμενο να χαλαρώσουν τους κανόνες προστασίας...