Αρχική Κύριες Ειδήσεις Τα πρωτόκολλα συζήτησαν οι οργανωμένοι γονείς δημοτικής με ΥΠΠΑΝ
Κύριες ΕιδήσειςΠαιδεία

Τα πρωτόκολλα συζήτησαν οι οργανωμένοι γονείς δημοτικής με ΥΠΠΑΝ

Share
Default Featured Image
Share

Την ομαλή λειτουργία των σχολείων, τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις αρνητικές συνέπειες που επιφέρουν αυτά και γενικότερα η πανδημία, τόσο στον μαθησιακό όσο και στον ψυχοσυναισθηματικό κόσμο των παιδιών, συζήτησε την Πέμπτη η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης, με τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομο Προδρόμου.

Σε ανακοίνωση, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης αναφέρει ότι μεταφέρθηκε από τον Υπουργό ότι τα σχολεία λειτουργούν ομαλά με μικρές εξαιρέσεις, ενώ «αποδέχτηκε το αίτημα των Οργανωμένων Γονιών για δημόσιο ανοιχτό διάλογο μεταξύ τους αλλά και με την ΠΟΕΔ για να ξεκαθαρίσουν οποιαδήποτε θέματα προκύπτουν, ώστε οι σχολικές μονάδες να λειτουργούν ομαλά».

Η Συνομοσπονδία αναφέρει ότι «έφεραν στην προσοχή του Υπουργού την αναγκαιότητα έναρξης διαλόγου και υλοποίησης συγκεκριμένων δράσεων για αντιστάθμιση των αρνητικών επιπτώσεων που προκάλεσε η πανδημία στην ψυχοσυναισθηματική σύνθεση των παιδιών και στα μαθησιακά αποτελέσματα.

Διαβάστε επίσης: Πάφος: Γονέας φέρεται να απείλησε Διευθύντρια σχολείου για τα μέτρα

Προσθέτει ότι παρέδωσαν στον Υπουργό διάφορες μελέτες και έρευνες που έγιναν στην Ευρώπη από Οργανισμούς, όπως η UNICEF και αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια, που καταδεικνύουν τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας αλλά και το θετικό αντίκτυπο που έχει η αξιοποίηση της Τεχνολογίας κάτω από τέτοιες περιστάσεις.

Αναφέρει επίσης ότι «ο Υπουργός αναγνώρισε τις συνέπειες που έχει η πανδημία και διαβεβαίωσε ότι θα ξεκινήσει επίσημα την αξιολόγηση της κατάστασης με την διάθεση ερωτηματολογίου προς τα παιδιά».

Τέλος, οι οργανωμένοι γονείς Δημοτικής Εκπαίδευσης αναφέρουν ότι συζητήθηκαν θέματα όπως η Μεταναστευτική Βιογραφία και η Παραβατικότητα και ότι ενημερώθηκαν ότι πλέον θα σχεδιαστούν δράσεις όπου τα παιδιά θα πρέπει να φτάσουν σε επίπεδο Β1 εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, ώστε να ενταχθούν ομαλά στην τάξη.

GREEN PRESS CYPRUS.NEWS

Share
Σχετικά Άρθρα
ΚύπροςΚύριες ΕιδήσειςΠεριβάλλον

Θετικό ισοζύγιο για τα δάση της Κύπρου – «μεγαλώνουν» πιο γρήγορα από την υλοτομία

Βιώσιμη εικόνα στην παραγωγή ξυλείας παρουσιάζει η Κύπρος για το 2023, σύμφωνα...

Κύριες ΕιδήσειςΠεριβάλλον

Σοβαρό περιβαλλοντικό πλήγμα από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: 14 ημέρες πολέμου, εκπομπές όσο 84 χώρες

Ο πόλεμος έχει προκαλέσει εκπομπές 5 εκατομμυρίων τόνων αερίων του θερμοκηπίου σε...

ΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Θύελλα αντιδράσεων για παραχώρηση δασικής γης στο İTÜ στην Καρπασία

Σύμφωνα με δημοσίευμα, η τροποποίηση — που προσθέτει στις επιτρεπόμενες χρήσεις δασικής...