Αρχική Κύπρος Αστυνομικά Βρετανοί για θάνατο 41χρονης στις Βάσεις Ακρωτηρίου
ΑστυνομικάΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Βρετανοί για θάνατο 41χρονης στις Βάσεις Ακρωτηρίου

Share
Default Featured Image
Share

Ιατροδικαστής στη Βρετανία εξέφρασε ανησυχία για την ιατρική περίθαλψη των οικογενειών των στρατιωτικών στο εξωτερικό μετά τον θάνατο 41χρονης γυναίκας στην Κύπρο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, η Victoria Harrild-Jones, από το Suffolk, χειρουργήθηκε όταν διέμενε στις Βρετανικές Βάσεις Ακρωτηρίου το 2019.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι στη 41χρονη δεν χορηγήθηκε αντιπηκτικό μετά το εξιτήριο και πέθανε από θρόμβωση στους πνεύμονές έξι ημέρες αργότερα.

Μια έκθεση για την πρόληψη μελλοντικών θανάτων ανέφερε ότι νοσοκομείο του Ηνωμένου Βασιλείου στην περίπτωση της 41χρονης θα συνταγογραφούσε το συγκεκριμένο φάρμακο για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Διαβάστε επίσης: Επεισόδια Πάφος: Η κατάσταση της υγείας του 37χρονου

Σύμφωνα με την έρευνα, η Victoria Harrild-Jones πήρε εξιτήριο από νοσοκομείο της Λεμεσού δύο ημέρες μετά από χειρουργική επέμβαση στις 19 Δεκεμβρίου 2019.

Υπέστη σπασμούς στο σπίτι της στις 27 Δεκεμβρίου και όταν κλήθηκε στρατιωτικό ιατρικό προσωπικό, διαπιστώθηκε ο θάνατός της μια ώρα αργότερα.

Ο ιατροδικαστής Suffolk Nigel Parsley έστειλε την έκθεσή του στον Βρετανό υπουργό Άμυνας, Ben Wallace, αναφέροντας: «Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να ληφθούν μέτρα για να αποφευχθούν μελλοντικοί θάνατοι και πιστεύω ότι εσείς ή το υπουργείο σας έχετε τη δύναμη να προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια χρειάζεται».

Η μεταθανάτια εξέταση διαπίστωσε ότι η 41χρονη είχε αναπτύξει θρόμβωση αίματος, η οποία είχε μεταφερθεί στους πνεύμονές της, ενώ έπασχε επίσης από περιτονίτιδα που δεν είχε διαγνωσθεί.

Ο ιατροδικαστής είπε ότι της είχε συνταγογραφηθεί ημερήσια δόση αντιπηκτικού φαρμάκου στο νοσοκομείο για να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης θρόμβωσης, αλλά διακόπηκε όταν πήρε εξιτήριο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στην έκθεση αναφέρεται επίσης ότι αυτή είναι η συνήθης πρακτική για όλους τους ασθενείς στην Κύπρο, ενώ οι κατευθυντήριες γραμμές στο Ηνωμένο Βασίλειο προτείνουν το φάρμακο να λαμβάνεται για τουλάχιστον δύο εβδομάδες μετά από μια τέτοια επέμβαση.

GREEN PRESS CYPRUS. NEWS

Share
Σχετικά Άρθρα
Κύριες ΕιδήσειςΠεριβάλλον

Ερευνητές: Η φετινή περίοδος πυρκαγιών ίσως είναι η χειρότερη στην πρόσφατη ιστορία

Οι πυρκαγιές προαναγγέλλονται σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο κατά τη φετινή χρονιά στον...

ΑστυνομικάΚύπροςΠολιτική

Καταρρέουν οι ισχυρισμοί για την “Σάντη” σύμφωνα με την έκθεση των ανακριτών

Η έκθεση του ειδικού κλιμακίου της Αστυνομίας για την υπόθεση «Σάντη», η...

ΕλλάδαΚύριες Ειδήσεις

Γιούνκερ: “Μου πρότειναν να πουλήσει η Ελλάδα την Ακρόπολη για το χρέος”

Νέες αποκαλύψεις έγιναν στο δεύτερο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ «Στο χιλιοστό» των Ελένης...