Αρχική Κύπρος Κοινωνία Νουρής: Αν χρειαστεί, θ’ ανοίξουμε τις «πύλες», για να μην βουλιάξουμε
ΚοινωνίαΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Νουρής: Αν χρειαστεί, θ’ ανοίξουμε τις «πύλες», για να μην βουλιάξουμε

Share
Default Featured Image
Share

Έμμεση, πλην σαφή προειδοποίηση προς την ΕΕ για το Μεταναστευτικό απευθύνει ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, σε συνέντευξή του στη «Σημερινή», διαμηνύοντας πως οι Βρυξέλλες πρέπει να αντιληφθούν ότι, εάν δεν ανακοπούν τα μεταναστευτικά ρεύματα, με τις κατάλληλες από μέρους της νουθεσίες προς την Τουρκία, τότε δεν είναι μακριά η στιγμή που η Κύπρος θα υποχρεωθεί να ανοίξει τις «πύλες του ευρωπαϊκού παραδείσου» προς τα άλλα κράτη μέλη, προκειμένου να αποφύγει την πλημμυρίδα.

Επισημαίνει, ακόμα, ότι η Πράσινη Γραμμή παραμένει η «αχίλλειος πτέρνα» στην προσπάθεια της Κυπριακής Δημοκρατίας για συγκράτηση των προωθούμενων από την Τουρκία μεταναστευτικών ροών, τονίζοντας πως μοναδική λύση του προβλήματος είναι ο περιορισμός των αφίξεων και η μεγιστοποίηση του αριθμού των επιστροφών. Αυτοί οι δύο τομείς, διευκρίνισε, αποτελούν και τη βασική προτεραιότητα του Υπουργείου για το 2022, όσον αφορά την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Διαβάστε επίσης: Πατριάρχης Αλεξανδρείας: Τα νερά της Μεσογείου ειρηνικά και αδιαπραγμάτευτα

Δηλώνει, παράλληλα, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία κατέστησε σαφές σε πολιτικό επίπεδο ότι, παρά το γεγονός ότι η Πράσινη Γραμμή δεν είναι το εξωτερικό μας σύνορο, εντούτοις, από τη στιγμή που αποτελεί τη δίοδο εισόδου στη Δημοκρατία χιλιάδων παράτυπων μεταναστών, πρέπει να διαφυλαχτεί όπως τα ευρωπαϊκά εξωτερικά σύνορα, καθώς η Κύπρος βιώνει μια πρωτοφανή μεταναστευτική κρίση, παραμένοντας, για πέμπτη συνεχή χρονιά, το κράτος μέλος με τον υψηλότερο αριθμό αιτούντων διεθνή προστασία κατ’ αναλογίαν πληθυσμού, με το ποσοστό τους, αθροιστικά με όσους έχουν ήδη λάβει καθεστώς, να αντιστοιχεί στο 4,4% του πληθυσμού της Κύπρου.

Τέλος, εξέφρασε αισιοδοξία ότι το 2022 θα είναι η χρονιά ορόσημο για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σημειώνοντας πως ύστερα από 10 χρόνια συζητήσεων, οι οποιεσδήποτε μικρές καθυστερήσεις είναι μηδαμινές μπροστά στα άλματα που έχουν επιτευχθεί μέσα σε λίγους μόνο μήνες, με τη συνεργασία και τη συμβολή τόσο των κοινοβουλευτικών κομμάτων, όσο και της Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων.

GREEN PRESS CYPRUS.NEWS

Share
Σχετικά Άρθρα
Κύριες ΕιδήσειςΥγεία

Αφθώδης πυρετός: Ο Βωνιάτης προειδοποιεί για πιθανή μετάλλαξη που θα μπορούσε να προσβάλει τον άνθρωπο

Τις επιδημιολογικές πτυχές της εξάπλωσης του αφθώδους πυρετού, αλλά και τις δυσκολίες...

ΚύπροςΠεριβάλλον

Πόλεμος και ρύποι: Μπορεί η τοξική σκόνη να φτάσει μέχρι την Κύπρο;

Παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις, πρόβλημα αποτελεί η άγνοια σε σχέση με τις...