Αρχική Κύριες Ειδήσεις Άρχισε το Ψηφιακό Σχολείο του Σαββάτου
Κύριες ΕιδήσειςΠαιδεία

Άρχισε το Ψηφιακό Σχολείο του Σαββάτου

Share
Default Featured Image
Share

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Νοεμβρίου, το πρώτο διαδικτυακό μάθημα από τη σειρά μαθημάτων που προσφέρει το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, Υπουργείο, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, σε μη διδακτικό χρόνο. Το μάθημα αυτό απευθυνόταν σε μαθητές Λυκείου/ΤΕΣΕΚ (Τεχνικής, Επαγγελματικής, Σχολής, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) και είχε ως τίτλο: «Πώς προστατεύομαι από τους αόρατους εχθρούς».

Εισηγήτρια στο διαδικτυακό μάθημα ήταν η Δρ Ζωή-Δωροθέα Πανά, Λέκτορας Παιδιατρικής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου EUC, Σύμβουλος Υπουργού Υγείας και Μέλος Συμβουλευτικής Επιτροπής για COVID-19.

Διαβάστε επίσης: Δημητρίου: Η παιδεία στους μαθητές η μόνη ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο

Βασικός σκοπός της παρουσίασης ήταν η καλλιέργεια υγειονομικής κουλτούρας στην καθημερινότητα των μαθητών, ως ένας νέος τρόπος συμπεριφοράς ελέγχου και πρόληψης Λοιμωδών Νοσημάτων. Παράλληλα, αναλύθηκαν και συζητήθηκαν οι αόρατοι εχθροί, οι παθογόνοι μικροοργανισμοί, οι βασικές κατηγορίες τους, καθώς και το πώς μεταδίδονται στον άνθρωπο. Αναφέρθηκαν μέτρα ελέγχου και πρόληψης Λοιμωδών Νοσημάτων, με έμφαση στους κορωνοϊούς. Ακολούθως, τονίσθηκε η σημασία του σεβασμού στη φύση, η ορθή χρήση αντιβιοτικών φαρμάκων, όπως επίσης και η σημασία του εμβολιασμού, ως βασικό όπλο προληπτικής ιατρικής έναντι Λοιμωδών Νοσημάτων.

Το επόμενο διαδικτυακό μάθημα, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Νοεμβρίου και έχει τίτλο «Διαδίκτυο: Χρήσιμες Συμβουλές για εφήβους». Εισηγητής θα είναι ο Μάριος Πλουτάρχου, υπεύθυνος διαλέξεων για την ασφάλεια στο διαδίκτυο-CYTA. Βασικός στόχος της παρουσίασης είναι να δοθούν συμβουλές στους εφήβους για την ορθή χρήση του διαδικτύου. Θα αναδειχθούν οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν καθώς και τα σημεία που πρέπει να προσέχουν οι έφηβοι κατά τη χρήση του διαδικτύου.

GREEN PRESS CYPRUS. NEWS

Share
Σχετικά Άρθρα
ΚόσμοςΚύριες Ειδήσεις

Απόφαση-σταθμός του ΕΔΔΑ για τα βακούφια και τα δικαιώματα της ελληνορθόδοξης μειονότητας στην Τουρκία

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έκρινε παράνομο τον αποκλεισμό κληρικών από...

ΚόσμοςΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Στις κορυφαίες οικονομικές επιδόσεις της ΕΕ η Κύπρος, λέει ο Κεραυνός

Σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ, πρώτη και ύψιστη προτεραιότητα αποτελεί η περαιτέρω ενίσχυση...

ΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Τραγωδία στην Ορόκλινη: Δύο 20χρονες ανασύρθηκαν νεκρές από τη θάλασσα

Οι Αρχές διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τραγικό...

ΚόσμοςΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Η ΕΕ εκταμίευσε €177,2 εκατ. στην Κύπρο για ενίσχυση της άμυνας

Το SAFE αποτελεί χρηματοδοτικό μέσο ύψους 150 δισ. ευρώ και παρέχει δάνεια...