Αρχική Κόσμος Ακτιβιστές έβαψαν μαύρη τη Φοντάνα ντι Τρέβι στην Ιταλία, διαμαρτυρόμενοι για την κλιματική αλλαγή
ΚόσμοςΚύριες ΕιδήσειςΠεριβάλλον

Ακτιβιστές έβαψαν μαύρη τη Φοντάνα ντι Τρέβι στην Ιταλία, διαμαρτυρόμενοι για την κλιματική αλλαγή

Share
Default Featured Image
Share

Οι ακτιβιστές της «Τελευταίας Γενιάς» έβαψαν στα μαύρα τη Φοντάνα ντι Τρέβι της Ρώμης με ένα υγρό άνθρακα φυτικής προέλευσης, ως πράξη διαμαρτυρίας για τιςπλημμύρες που πλήττουν τη βόρεια Ιταλία και ιδιαίτερα την περιοχή της Εμίλια Ρομάνια. Οι ακτιβιστές ισχυρίζονται ότι οι συνεχείς επενδύσεις σε ορυκτά καύσιμα συνδέονται άμεσα με τις καταστροφικές πλημμύρες.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε ενώ η πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, έφτασε στην Εμίλια Ρομάνια για να επισκεφθεί τις περιοχές που καταστράφηκαν από τις πλημμύρες, κατά τις οποίες 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 36.000 εκτοπίστηκαν. Πρόκειται για τις χειρότερες πλημμύρες που έχουν καταγραφεί στην Ιταλία εδώ και έναν αιώνα, με ακραίες βροχοπτώσεις για 36 ώρες και με επίπεδο νερού που αναμένεται να φτάσει σε διάστημα 6 μηνών.

Η «Τελευταία Γενιά» αναφέρθηκε σε έκθεση τηςΤράπεζας της Ιταλίας από τις αρχές του μήνα, προειδοποιώντας ότι το 23% των ιταλικών κατοικιών κινδυνεύουν από πλημμύρες, με δυνητικό κόστος τριών δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως.

Για αυτήν την οικολογική ομάδα, αυτό που συνέβη στην Εμίλια Ρομάνια είναι μια προειδοποίηση για το τι μπορεί να περιμένει στην Ιταλία εάν δεν σταματήσουν οι επενδύσεις σε ορυκτά καύσιμα.

Οι ακτιβιστές αυτοί άρχισαν να πραγματοποιούν ειρηνικές αλλά ανατρεπτικές διαδηλώσεις στην Ιταλία πέρυσι, καλώντας τους πολιτικούς όλων των κομμάτων να θέσουν την κλιματική αλλαγή προτεραιότητά τους. Οι διαδηλώσεις στην Ιταλία αποτελούν μέρος μιας σειράς δράσεων σε όλη την Ευρώπη για να επιστήσουν την προσοχή στην κλιματική αλλαγή.
Share
Σχετικά Άρθρα
ΚόσμοςΚύριες ΕιδήσειςΠεριβάλλον & Άνθρωπος

42,5°C στη Νότια Κορέα και πατάτες που «βράζουν» στο χώμα – Ο καύσωνας που σαρώνει την Ασία

Οι αγρότες στη Νότια Κορέα δοκιμάζονται από τις θερμοκρασίες-ρεκόρ, ενώ το Χονγκ...

ΚοινωνίαΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

52 χρόνια μετά την εισβολή: Η συμφωνία που σφράγισε τον πληθυσμιακό διαχωρισμό της Κύπρου

Μέσα από ακαδημαϊκές αναλύσεις, ιστορικά ντοκουμέντα και μια αποκαλυπτική μαρτυρία του 1975,...