Αρχική Κύπρος Οικολογικά Εγκλήματα…στην κοινότητα Αγίας Μαρίνας αποκοπή αιωνόβιων και τεράστιων ευκαλύπτων
ΚύπροςΠεριβάλλον & Άνθρωπος

Οικολογικά Εγκλήματα…στην κοινότητα Αγίας Μαρίνας αποκοπή αιωνόβιων και τεράστιων ευκαλύπτων

Share
Share

Το Πράσινο Κόμμα της Κύπρου-Green Party Cyprus καταγγέλλει με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο τα σοβαρά οικολογικά εγκλήματα που διαπράχθηκαν στην κοινότητα Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου με την αποκοπή αιωνόβιων και τεράστιων ευκαλύπτων, οι οποίοι σύμφωνα με φωτογραφικό υλικό και μαρτυρίες κατοίκων δεν εμπόδιζαν σε καμία περίπτωση τα έργα που εκτελούνται στην περιοχή.
Το Πράσινο Κόμμα της Κύπρου καταγγέλλει ευθέως το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, το Τμήμα Δημοσίων Έργων, για πράξεις και αποφάσεις που προκαλούν τεράστια αγανάκτηση στους πολίτες και συνιστούν βάναυση καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής.
Οι εικόνες της καταστροφής προκαλούν σοκ.
Δέντρα δεκαετιών, ζωντανοί πνεύμονες οξυγόνου και φυσικής ισορροπίας, κόπηκαν χωρίς καμία εμφανή αιτιολόγηση, χωρίς διαφάνεια και χωρίς σεβασμό προς τη φύση, την ιστορία και την περιβαλλοντική κληρονομιά της κοινότητας.
Πήραν μέχρι και τα ξύλα και έφυγαν… Αν είναι ποτέ δυνατό!!!
Το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι ευκάλυπτοι βρίσκονταν απέναντι ακόμη και από κατοικίες και δεν δημιουργούσαν οποιοδήποτε ουσιαστικό πρόβλημα καθιστά την πράξη ακόμη πιο προκλητική και αδικαιολόγητη.
Το Πράσινο Κόμμα της Κύπρου απαιτεί άμεσα:
Πλήρη ανεξάρτητη έρευνα για το ποιος έδωσε την εντολή αποκοπής των δέντρων.
Δημόσιες εξηγήσεις από το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων και το Τμήμα Δημοσίων Έργων.
Τοποθέτηση από τη Χωρητική Αρχή και το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου.
Παραδειγματική τιμωρία όλων όσοι εμπλέκονται στην καταστροφή αυτή.
Άμεση περιβαλλοντική αποκατάσταση της περιοχής.
Φύτευση όχι ενός αλλά εκατοντάδων νέων δέντρων ως ελάχιστη υποχρέωση απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον.
Η κοινωνία δεν αντέχει άλλη αδιαφορία, άλλη αυθαιρεσία και άλλη καταστροφή του φυσικού πλούτου της Κύπρου.
Άλλοι φυτεύουν δέντρα για να αφήσουν ζωή στις επόμενες γενιές και άλλοι τα κόβουν μέσα σε λίγα λεπτά χωρίς ντροπή και χωρίς καμία περιβαλλοντική συνείδηση.
Το περιβάλλον δεν ανήκει σε κανένα υπουργείο, σε κανέναν εργολάβο και σε κανέναν κρατικό αξιωματούχο.
Ανήκει στον λαό, στις επόμενες γενιές και στην ίδια τη ζωή.
Το Πράσινο Κόμμα της Κύπρου δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν θα επιτρέψει τη συγκάλυψη αυτού του οικολογικού εγκλήματος και θα απαιτήσει μέχρι τέλους ευθύνες, διαφάνεια και δικαιοσύνη.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.
Η καταστροφή της φύσης δεν θα περάσει σιωπηλά

GREEN PRESS CYPRUS.NEWS

Share
Σχετικά Άρθρα
ΚοινωνίαΚύπροςΠολιτική

Χωρίς γραπτές εξετάσεις το 2026 για τη δημόσια υπηρεσία – Έρχονται αλλαγές στο σύστημα προσλήψεων

Το Υπουργείο Οικονομικών ενημερώνει ότι δεν προβλέπεται η διεξαγωγή γραπτών εξετάσεων κατά...

ΚύπροςΠολιτική

Τουρκία: Απορρίπτει τα περί παρενόχλησης του αεροσκάφους Δένδια και επικρίνει τη συμφωνία Κύπρου – Γαλλίας

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας απέρριψε, κατά την εβδομαδιαία ενημέρωση Τύπου, δημοσιεύματα –όπως...

ΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Η Αρχιεπισκοπή Κύπρου δίνει οικονομικά κίνητρα για την αύξηση των γεννήσεων τρίτου παιδιού

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου προωθεί το «Σχέδιο για την Αντιμετώπιση της Υπογεννητικότητας»,...

ΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Ερντογάν βλέπει “φωτιά διχόνοιας” σε Ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο – Προειδοποιεί για σκληρή απάντηση

Νέες προειδοποιήσεις προς την Ελλάδα και όσους, όπως είπε, επιχειρούν να δημιουργήσουν...