Αρχική Κύριες Ειδήσεις Ποινή φυλάκισης σε 26χρονο για πρόκληση φωτιάς κοντά σε Κρατικό Δάσος
Κύριες ΕιδήσειςΠεριβάλλονΠεριβάλλον & Άνθρωπος

Ποινή φυλάκισης σε 26χρονο για πρόκληση φωτιάς κοντά σε Κρατικό Δάσος

Share
Default Featured Image
Share

Ποινή φυλάκισης διάρκειας δύο χρόνων, για άναμμα φωτιάς σε φυτείες και εσοδείες και πρόκληση φωτιάς πλησίον Κρατικού Δάσους, επέβαλε σήμερα σε άντρα ηλικίας 26 ετών, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού, αφού μετά από εκδίκαση της υπόθεσης, έκρινε ένοχο τον 26χρονο για τη διάπραξη των αδικημάτων. Την υπόθεση είχε διερευνήσει το ΤΑΕ Λεμεσού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, στις 13 Νοεμβρίου, 2021, γύρω στις 9.30 το βράδυ, εκδηλώθηκε πυρκαγιά που κατέκαψε τρία εκτάρια άγριας και δασικής βλάστησης, στην περιοχή του χωριού Πύργος, στη Λεμεσό. Την πυρκαγιά κατέσβησαν μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Από τις εξετάσεις που έγιναν από μέλη της Αστυνομίας και συγκεκριμένα από μέλη του τοπικού Αστυνομικού Σταθμού Μονής, που έσπευσαν στην περιοχή, εντοπίστηκαν δίπλα σε δρόμο του χωριού, δύο εστίες πρόκλησης της πυρκαγιάς, σε απόσταση 400 μέτρων περίπου η μια από την άλλη, ενώ εξασφαλίστηκε μαρτυρία για συγκεκριμένο όχημα, το οποίο θεάθηκε να κινείται ύποπτα στην περιοχή που ξέσπασαν οι φωτιές. Το όχημα εντοπίστηκε από τα μέλη της Αστυνομίας λίγο αργότερα, γύρω στις 11.00 το βράδυ, να οδηγείται στο χωριό και ανακόπηκε για έλεγχο του οδηγού, που όπως διαπιστώθηκε ήταν ο 26χρονος.

Σε έρευνα που έγινε στη συνέχεια, εντός του οχήματος ανευρέθηκε ένα κουτί με στέρεο πετρέλαιο και ένα κουτί σπίρτα, τα οποία παραλήφθηκαν ως τεκμήρια, ενώ ο 26χρονος συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα και ανακρινόμενος από μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού, παραδέχθηκε την πρόκληση της πυρκαγιάς.

Με την ολοκλήρωση των αστυνομικών εξετάσεων, η Αστυνομία προχώρησε στην άμεση καταχώρηση της υπόθεσης για εκδίκαση από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού. Αφού το Μόνιμο Κακουργιοδικείο έκρινε ένοχο τον 26χρονο κατηγορούμενο για τη διάπραξη των υπό εκδίκαση αδικημάτων, το πρωί της Πέμπτης, επέβαλε σε αυτόν ποινή φυλάκισης διάρκειας δύο χρόνων.

GREEN PRESS CYPRUS.NEWS

Share
Σχετικά Άρθρα
ΚόσμοςΚύριες Ειδήσεις

ΗΠΑ–Ιράν: Πόσο κοντά βρισκόμαστε σε έναν γενικευμένο πόλεμο και τι σημαίνει αυτό για την Κύπρο;

Ο καθηγητής Διεθνούς Ασφάλειας στο King's College London, δρ Μάνος Καραγιάννης, αναλύει...

Κύριες ΕιδήσειςΠεριβάλλον

Οι πάγοι της Αρκτικής καταρρέουν – Τι σημαίνει η μεγαλύτερη χειμερινή υποχώρηση που έχει καταγραφεί

Το λιώσιμο των θαλάσσιων πάγων της Αρκτικής κατά τους χειμερινούς μήνες επιταχύνεται...

Κύριες Ειδήσεις

Έξω από το Προεδρικό οι πρατηριούχοι θέλουν να δοθεί παράταση της ακινητοποίησης 300 βυτιοφόρων.

Στους δρόμους οι πρατηριούχοι: Πορεία με βυτιοφόρα στο Προεδρικό Έξω από το...

ΓυναίκαΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Η πιο σκοτεινή σελίδα του 1974: Οι μαρτυρίες για τους βιασμούς στην τουρκική εισβολή

Οι μαρτυρίες που καταγράφηκαν μετά την τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο...