Πολιτική διαμάχη στην Ισπανία για την «ανεξήγητη» ρύπανση από πλαστικές σφαίρες

Δημοφιλή Άρθρα

More articles

Η διαρροή πλαστικού στις ισπανικές ακτές έχει θέσει σε επιφυλακή τις κοινότητες της Αστούριας, της Κανταβρίας και της Χώρας των Βάσκων, οι οποίες ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τις επόμενες ημέρες «ρύπανση από πλαστικές σφαίρες» από το πλοίο Toconao, με σημαία Λιβερίας, που «έχασε» έξι κοντέινερ με 26,3 τόνους στις 8 Δεκεμβρίου, 40 ναυτικά μίλια από τις πορτογαλικές ακτές, ανοιχτά της Βιάνα ντο Καστέλο. Κανένα μέλος του πληρώματος δεν τραυματίστηκε και το πλοίο συνέχισε το ταξίδι του προς το Ρότερνταμ. Η αιτία της απώλειας των κοντέινερ εξακολουθεί να διερευνάται.

Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση, ο υπουργός Περιβάλλοντος της Γαλικίας διαβεβαίωσε ότι ήταν «πολύ παραγωγικό», αφού «όλες οι πληροφορίες τέθηκαν στο τραπέζι χωρίς να κρύβεται απολύτως τίποτα».

Ωστόσο, η περιβαλλοντική ομάδα Ecologistas en Accion κατηγόρησε την περιφερειακή κυβέρνηση για αδράνεια δύο εβδομάδων σχετικά με τον καθαρισμό.

Ωστόσο, ο περιφερειακός ηγέτης της Γαλικίας Αλφόνσο Ρουέντα είπε ότι η κεντρική κυβέρνηση γνώριζε την κατάσταση, αλλά ενημέρωσε τη κυβέρνησή του μόνο στις 4 Ιανουαρίου.

Επιπλέον, ζήτησε από την κεντρική κυβέρνηση να επικοινωνήσει με τις πορτογαλικές αρχές για να λάβει όλες τις πληροφορίες σχετικά με το βυθισμένο κοντεινερ με τις σακούλες των σφαιρίδιω.
Από την πλευρά τους, οι πορτογαλικές αρχές εντόπισαν πλαστικά σφαιρίδια αυτή την Πέμπτη σε αρκετές παραλίες στους δήμους Viana do Castelo και Caminha, στα βόρεια της χώρας, αν και προς το παρόν είναι άγνωστο εάν σχετίζονται με τη διαρροή που επηρεάζει τις ισπανικές ακτές.



- Advertisement -spot_img

Τελευταία άρθρα

- Advertisement -spot_img