Αρχική Περιβάλλον Χίλια και πλέον μελισσοκομικά δέντρα και φυτά φυτεύτηκαν στην ορεινή Λάρνακα
ΠεριβάλλονΤοπικά

Χίλια και πλέον μελισσοκομικά δέντρα και φυτά φυτεύτηκαν στην ορεινή Λάρνακα

Share
Share

Στη φύτευση χιλίων και πλέον μελισσοκομικών δέντρων και φυτών, προχώρησαν η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας (ΕΤΑΠ) Λάρνακας, σε συνεργασία με τον νεοσύστατο οργανισμό Honey Network, τις κοινότητες των εννέα Μελισσοχωριών της Ορεινής Λάρνακας και με τη στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Σε ανακοίνωση της ΕΤΑΠ Λάρνακας αναφέρεται ότι «η δράση που πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα, περιλάμβανε τη φύτευση πέραν των χιλίων μελισσοκομικών δέντρων και φυτών, με στόχο την ενίσχυση του φυσικού περιβάλλοντος και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των πληθυσμών των μελισσών».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν συντονιστές, Πρόεδροι και μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων των Μελισσοχωριών – Οράς, Οδού, Μελίνης, Βαβατσινιάς, Αγίων Βαβατσινιάς, Βάβλας, Κάτω Δρυ, Κάτω Λευκάρων και Λάγιας. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην Ορά, όπου παραδόθηκαν τα δέντρα και φυτά για τη σταδιακή φύτευσή τους, προστίθεται.

Σημειώνεται ότι «μεταξύ των ειδών που επιλέχθηκαν για φύτευση περιλαμβάνονται καλλιστήμονες, τερατσιές, αμυγδαλιές και αρωματικά φυτά όπως οι λεβάντες, τα οποία ανθίζουν σε διαφορετικές περιόδους του έτους, εξασφαλίζοντας συνεχή πηγή τροφής για τις μέλισσες».

ΚΥΠΕ

Share
Σχετικά Άρθρα
ΠεριβάλλονΠολιτική

Περιβαλλοντικό SOS: Οι πελαργοί τρέφονται με τα σκουπίδια του ανθρώπου και αλλάζουν μέχρι και σε επίπεδο DNA

Οι πελαργοί αυξάνουν το βάρος τους τρώγοντας κυριολεκτικά «σκουπίδια», σύμφωνα με έρευνα....

ΚόσμοςΚύριες ΕιδήσειςΠεριβάλλον

Μελέτη προειδοποιεί: Η κλιματική αλλαγή απειλεί την ανάπτυξη και το δημόσιο χρέος της Ιταλίας

Η κλιματική αλλαγή ενδέχεται να αποδυναμώσει τη μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη της Ιταλίας...

ΚύπροςΚύριες ΕιδήσειςΠεριβάλλον

Στήριξη Ευρωκοινοβουλίου στην Κύπρο με 9,21 εκατ. ευρώ για πυρκαγιές 2025

Τη διάθεση 9,21 εκατομμυρίων ευρώ στην Κύπρο από το Ταμείο Αλληλεγγύης της...

ΚύπροςΚύριες ΕιδήσειςΠεριβάλλον

Παγκύπριο το φαινόμενο της ξήρανσης δέντρων – Σε εφαρμογή σχέδιο αντιμετώπισης

Το φαινόμενο της ξήρανσης δέντρων δεν περιορίζεται στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας,...