Αρχική Κύριες Ειδήσεις Σφοδρές χιονοπτώσεις και μεγάλα προβλήματα στο ανατολικό τμήμα των ΗΠΑ και τον Καναδά
Κύριες ΕιδήσειςΠεριβάλλονΠεριβάλλον & Άνθρωπος

Σφοδρές χιονοπτώσεις και μεγάλα προβλήματα στο ανατολικό τμήμα των ΗΠΑ και τον Καναδά

Share
Default Featured Image
Share

Το ανατολικό τμήμα των ΗΠΑ και του Καναδά παραμένουν στο έλεος μιας χειμερινής καταιγίδας, με τις σφοδρές χιονοπτώσεις να προκαλούν εκτεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση, ενώ σε ορισμένες επαρχίες του Καναδά έχει εκδοθεί συναγερμός για μια χιονοθύελλα.

Περισσότερα από 215.000 αμερικανικά νοικοκυριά βρίσκονταν στο σκοτάδι στις 17.00 ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με τον ιστότοπο poweroutage.us, κυρίως στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, μεταξύ αυτών 30.300 νοικοκυριά στη Νότια Καρολίνα και 29.200 στη Βόρεια Καρολίνα.

Στον Καναδά, ορισμένες περιοχές στις επαρχίες του Κεμπέκ και του Οντάριο έχουν τεθεί σε συναγερμό για μια χιονοθύελλα, όπως το Τορόντο, η μεγαλύτερη πόλη της χώρας και η Οτάβα, η πρωτεύουσα, αναφέρει ο ιστότοπος ενημέρωσης για τον καιρό της καναδικής κυβέρνησης.

Στις γειτονικές ΗΠΑ «η σφοδρή χειμερινή καταιγίδα που σάρωσε το ανατολικό τμήμα της χώρας θα εξασθενήσει σταδιακά σήμερα», έγινε γνωστό από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS), σε ένα tweet το πρωί.

«Εντούτοις, σημαντικές επιπτώσεις εξαιτίας του χιονιού, του παγετού, των ανέμων και παράκτιες πλημμύρες θα επιμείνουν σε μια μεγάλη ζώνη», συνέχισε η NWS.

Διαβάστε επίσης: Έφτασε στην Ελλάδα το κρουστικό κύμα από την έκρηξη του ηφαιστείου της Τόνγκα στον Ειρηνικό

Η προειδοποίηση για χειμερινή καταιγίδα παραμένει σε ισχύ σε 11 πολιτείες, από την Τζόρτζια στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας έως το Μέιν στις βορειοανατολικές ΗΠΑ.

57 εκατοστά χιονιού στο Οχάιο
Ισχυρές χιονοπτώσεις εξακολουθούν να αναμένονται σήμερα στο βόρειο τμήμα της πολιτείας της Νέας Υόρκης και σε μεγάλα υψόμετρα στην περιοχή της Νέας Αγγλίας (βορειοανατολικά).

Στις 17.00 ώρα Ελλάδας σήμερα, περισσότερα από 57 εκατοστά χιονιού είχαν πέσει στο Χάρπερσφιλντ, στο Οχάιο, σύμφωνα με τη NWS.

«Μια ισχυρή χιονοθύελλα από το βορειοανατολικό τμήμα θα μετακινηθεί έως το νοτιοανατολικό τμήμα του Καναδά έως αύριο το πρωί», σημειώνει η αμερικανική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αναμένεται ότι η νέα πτώση του υδράργυρου θα έχει ως αποτέλεσμα παγετός να καλύψει τους δρόμους, δημιουργώντας επικίνδυνες συνθήκες για τους οδηγούς.

Προχθές, περισσότερα από 300 τροχαία ατυχήματα σημειώθηκαν στη Βόρεια Καρολίνα, σύμφωνα με την αστυνομία των αυτοκινητοδρόμων της πολιτείας στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας την οποία επικαλέστηκε η εφημερίδα USA Today.

Από την πλευρά της, η αστυνομία του Τορόντο ανακοίνωσε, σε ένα τουίτ, ότι διέκοψε σήμερα την κυκλοφορία σε δύο αυτοκινητοδρόμους της πόλης, «εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων και με γνώμονα την ασφάλεια των οδηγών».

Την ίδια ώρα, περισσότερες από 2.200 πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού ακυρώθηκαν ή καθυστέρησαν στις ΗΠΑ σήμερα, σύμφωνα με τον ιστότοπο FlightAware.

GREEN PRESS CYPRUS.NEWS

Share
Σχετικά Άρθρα
Κύριες ΕιδήσειςΠεριβάλλον

Ερευνητές: Η φετινή περίοδος πυρκαγιών ίσως είναι η χειρότερη στην πρόσφατη ιστορία

Οι πυρκαγιές προαναγγέλλονται σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο κατά τη φετινή χρονιά στον...

ΕλλάδαΚύριες Ειδήσεις

Γιούνκερ: “Μου πρότειναν να πουλήσει η Ελλάδα την Ακρόπολη για το χρέος”

Νέες αποκαλύψεις έγιναν στο δεύτερο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ «Στο χιλιοστό» των Ελένης...

ΚόσμοςΚύριες ΕιδήσειςΠεριβάλλον

Η ΕΕ εξετάζει «νόμιμη» θανάτωση προστατευόμενων ειδών για έργα AI και βιομηχανίας

Χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξετάζουν το ενδεχόμενο να χαλαρώσουν τους κανόνες προστασίας...