«Εάν δεν έχεις μέσον στην Κύπρο πεθαίνεις»

Δημοφιλή Άρθρα

More articles

«Στην Κύπρο εάν είσαι μεταμοσχευμένος ήπατος και δεν έχεις μέσον μπορεί εύκολα να πεθάνεις», ανέφερε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας ο δημοσιογράφος Σταύρος Κυπριανού (μεταμοσχευμένος ασθενής), περιγράφοντας τη δική του περιπέτεια.

Έκανε λόγο για μεταμοσχευμένους ασθενείς ήπατος, οι οποίοι έχουν πεθάνει αλλά και για άλλους οι οποίοι «αυτή τη στιγμή είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας». «Είμαι έτοιμος να καταθέσω επίσημα τα ονόματα των ασθενών αυτών», είπε.

Ο ίδιος, όπως ανέφερε όταν επέστρεψε στην Κύπρο μετά τη μεταμόσχευση του παρουσίασε σοβαρή επιπλοκή. Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου, όπως υποστήριξε, δεν ήταν δυνατό να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του. «Δεν πήραν ούτε καν στο τηλέφωνο τους γιατρούς που έκαναν τη μεταμόσχευση. Με την πάροδο κάποιων ημερών, φίλοι μου πήραν την κ. Γιαννάκη (διευθύντρια υπ. Υγείας) και επιτεύχθηκε η μεταφορά μου ξανά στο μεταμοσχευτικό κέντρο στην Αγγλία».

green press cyprus.news



- Advertisement -spot_img

Τελευταία άρθρα

- Advertisement -spot_img