Αρχική Πολιτική Κοινοτάρχες της περιοχής Βασιλικού – Με υποψηφίους για την Προεδρία της Δημοκρατίας
Πολιτική

Κοινοτάρχες της περιοχής Βασιλικού – Με υποψηφίους για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Share
Default Featured Image
Share

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Λευτέρης Φωκά, Κοινοτάρχης Καλαβασού και Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των 9 Κοινοτήτων της περιοχής Βασιλικού, «το βράδυ της Τετάρτης 22 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Κοινοταρχών, στο Κοινοτικό Συμβούλιο Καλαβασού κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, όπως πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τους τρεις υποψηφίους για την Προεδρία της Δημοκρατίας, δηλαδή Αβέρωφ Νεοφύτου, Αντρέα Μαυρογιάννη και Νίκο Χριστοδουλίδη».

Πρόσθεσε ότι «έχει προγραμματιστεί συνάντηση για τη Δευτέρα, 27 Ιουνίου, στις έντεκα το πρωί με τον υποψήφιο Ανδρέα Μαυρογιάννη ενώ την Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα με τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Αναμένεται να προγραμματιστεί συνάντηση και με τον Αβέρωφ Νεοφύτου» είπε και εξήγησε πως «οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο Κοινοτικό Συμβούλιο Ζυγίου και στη συνέχεια θα περιοδεύσουν την βιομηχανική περιοχή ούτως ώστε να δουν ιδίοις όμμασι και από πρώτο χέρι την κατάσταση που επικρατεί».

Σύμφωνα με τον κ. Φωκά «αποφασίστηκε ακόμα όπως επιδιωχθεί συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με στόχο να εξεταστούν τα όσα συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο το 2017 για τη μεταφορά των ελαστικών. Στόχος είναι η διερεύνηση τι πήγε λάθος και που, αναφορικά με τις πρόνοιες τις οποίες η Συντονιστική Επιτροπή είχε εισηγηθεί τότε, με απώτερο στόχο την ακύρωση της μεταφοράς στην περιοχή μας, των εργοστασίων ασφαλτικού».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Λευτέρης Φωκά είπε πως «σήμερα θα αποσταλεί εξουσιοδότηση στους δικηγόρους της Συντονιστικής Επιτροπής για να μπορέσουν να προχωρήσουν σε διερεύνηση στις διάφορες Υπηρεσίες του Κράτους, των όσων μας απασχολούν. Ακόμα έχουμε μπροστά μας δύο ενδεχόμενα, δηλαδή τη λήψη δικαστικών μέτρων εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας και την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο».

Ανέφερε ακόμα ότι «αύριο Παρασκευή, 24 Ιουνίου, θα παρευρεθούμε, ύστερα από πρόκληση, στην συνεδρία της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής όπου θα καταθέσουμε τις δικές μας θέσεις, εισηγήσεις και απόψεις για τα θέματα που απασχολούν την περιοχή Βασιλικού».

Ο Λευτέρης Φωκά σημείωσε επίσης πως «σε περίπτωση που δεν ανταποκριθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο αίτημα της Συντονιστικής Επιτροπής για συνάντηση μαζί του, τότε θα αποφασίσουμε για συνέχιση των μέτρων, δηλαδή επ’αόριστον κλείσιμο του Ενεργειακού Κέντρου και πραγματοποίηση πορείας προς το Προεδρικό Μέγαρο

GREEN PRESS CYPRUS.NEWS

Share
Σχετικά Άρθρα
ΚόσμοςΠεριβάλλονΠολιτική

Όταν οι μέλισσες είχαν δικαιώματα: οι παράξενοι νόμοι της Ιρλανδίας

Στην Ιρλανδία του πρώιμου Μεσαίωνα, οι μέλισσες δεν ήταν απλώς πολύτιμα έντομα,...

ΚύπροςΠολιτική

Παζάρι συμμαχιών για την Προεδρία και τις Επιτροπές της νέας Βουλής

Με τη νέα Βουλή να εισέρχεται σε περίοδο έντονων διεργασιών, η Προεδρία...

ΚόσμοςΠολιτική

Πολιτική κρίση στην Ισπανία: Έφοδος της αστυνομίας στα γραφεία των Σοσιαλιστών

Η έρευνα για πιθανή παράνομη χρηματοδότηση του PSOE εντείνει την πίεση προς...

ΚόσμοςΠολιτική

Δυστύχημα με το τρένο και το σχολικό λεωφορείο στο Βέλγιο – 4 νεκροί

Φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα η τραγωδία με...