Αρχική Κόσμος Πάνω από 30.000 πολίτες στη Ρώμη διαδήλωσαν υπέρ της Ευρώπης στην Πιάτσα ντελ Πόπολο
ΚόσμοςΠολιτική

Πάνω από 30.000 πολίτες στη Ρώμη διαδήλωσαν υπέρ της Ευρώπης στην Πιάτσα ντελ Πόπολο

Share
Default Featured Image
Share

Χιλιάδες πολίτες κατέκλεισαν σήμερα την την Πιάτσα ντελ Πόπολο στη Ρώμη, διαδηλώνοντας υπέρ της Ευρώπης.

Τουλάχιστον 30.000 πολίτες έδωσαν το παρών σήμερα στην Πιάτσα ντελ Πόπολο της Ρώμης, συμμετέχοντας ενεργά στη συγκέντρωση με κύριο σύνθημα «για την Ευρώπη».

Την πρωτοβουλία στήριξαν, μεταξύ των άλλων, ιταλικά συνδικάτα, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, η Ιταλική Αριστερά και οι Οικολόγοι, τα κεντρώα κόμματα, καθολικές οργανώσεις, αλλά και πολλοί δήμαρχοι και καλλιτέχνες.

 

Τα κόμματα της συμμαχίας που συνθέτει την κυβέρνηση Μελόνι και τα Πέντε Αστέρια δεν έδωσαν το παρών, ενώ κριτική ασκήθηκε από αριστερούς διανοούμενους και μέρος των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, με αναφορά, κυρίως, στον «ασαφή χαρακτήρα» της συγκέντρωσης.

Οι διαδηλωτές έφτασαν στην Πιάτσα ντελ Πόπολο κρατώντας σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ειρήνης, αλλά και της Ουκρανίας.

«Η πλατεία αυτή δεν διαθέτει απαντήσεις, αλλά ερωτήσεις. Η πλατεία αυτή είναι ένα μεγάλο, μπλε ερωτηματικό. Αποτελούμε ερώτηση προς τον ίδιο μας τον εαυτό, προς τις κυβερνήσεις μας, προς τους εκπροσώπους μας στο Ευρωκοινοβούλιο. Όσοι θεωρούν ότι διαθέτουν έτοιμες απαντήσεις, και ότι ξέρουν πώς γίνεται ο πόλεμος και η ειρήνη, σήμερα δεν βρίσκονται εδώ», ανέφερε από την πλευρά του Μικέλε Σέρα, μιλώντας στη συγκέντρωση.

Share
Σχετικά Άρθρα
ΚόσμοςΚύριες Ειδήσεις

Η Χαμάς λέει «ναι» στον αφοπλισμό – Τα επόμενα βήματα για τη Γάζα

Στη διάρκεια της πρώτης φάσης, που ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο, απελευθερώθηκαν οι εναπομείναντες...

ΚύπροςΠολιτική

Χριστοδουλίδης: Συγκαλεί το Εθνικό Συμβούλιο μετά τις ανακοινώσεις Γκουτέρες

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης συγκαλεί το Εθνικό Συμβούλιο τη Δευτέρα....

ΚόσμοςΚύριες Ειδήσεις

Σε αυξημένη επιφυλακή η Αγία Άννα μετά τη μεγάλη πυρκαγιά – Συνεχείς περιπολίες για αναζωπυρώσεις

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής παραμένουν οι αρμόδιες υπηρεσίες στην Αγία Άννα, μετά...