Αρχική Κύπρος Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας Εγκρίθηκε νόμος που ώστε να μην απαιτείται έκδοση άδειας οικοδομής για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών
ΚύπροςΠολιτική

Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας Εγκρίθηκε νόμος που ώστε να μην απαιτείται έκδοση άδειας οικοδομής για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών

Share
Default Featured Image
Share

Στη μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και του κόστους, αναφορικά με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις οροφές κτηρίων, αποσκοπεί νόμος που ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής.

Η Ολομέλεια της Βουλής, ψήφισε ομόφωνα τροποποίηση του νόμου περί Ρυθμίσεων Οδών και Οικοδομών με βάση πρόταση νόμου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, ώστε να μην απαιτείται έκδοση άδειας οικοδομής για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις οροφές υφιστάμενης οικοδομής, αφού θεωρούνταν προσαρτήματα σε οικοδομή. Εξαίρεση θεωρούνται οι οικοδομές, οι οποίες έχουν κηρυχθεί ως διατηρητέες ή αρχαία μνημεία και εμπίπτουν σε ελεγχόμενη περιοχή με βάση τον περί Αρχαιοτήτων Νόμο ή σε ζώνη προστασίας αρχαιολογικού χώρου ή σε ειδική ζώνη αερολιμένα.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας, βουλευτής του ΔΗΣΥ, Κυριάκος Χατζηγιάννης, δήλωσε ότι η πρόταση νόμου που υποβλήθηκε από την Επιτροπή έχει ως στόχο την παραχώρηση του αγαθού της παραγωγής ενέργειας σε κάθε πολίτη της χώρας, αντιμετωπίζοντας αποφασιστικά τη γραφειοκρατία. Σύμφωνα με την πρόταση, ανέφερε, οι πολίτες που επιθυμούν να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά συστήματα στις οροφές των κατοικιών τους δεν χρειάζονται πλέον οποιαδήποτε άδεια οικοδομής, δεδομένου ότι έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρική ενέργεια από το δίκτυο. Με αυτόν τον τρόπο, είπε, προωθείται η αποκεντρωμένη παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε επίπεδο νοικοκυριού.

Αναφέρθηκε ακόμα σε μια απαράδεκτη νοοτροπία που υπήρξε στο παρελθόν, που κάποιοι έθεσαν απαιτήσεις γραφειοκρατικού χαρακτήρα στον συγκεκριμένο νόμο, ενώ υπήρξαν και απαιτήσεις για είσπραξη χρημάτων.

Έκανε επίσης λόγο για μεγάλη επιτυχία της Επιτροπής, αναφέροντας ότι η Επιτροπή θέλει να διαφυλάξει τις επενδύσεις των πολιτών και ευχαρίστησε τους βουλευτές – μέλη της Επιτροπής που εντόπισαν την ανάγκη αυτή.

GREEN PRESS CYPRUS.NEWS

Share
Σχετικά Άρθρα
ΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Στο Ανώτατο η υπόθεση «Σάντη»: Επιφυλάχθηκε απόφαση για το ένταλμα έρευνας στην οικία Κληρίδη

Ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου τέθηκε την Πέμπτη το πρωί η αίτηση ακύρωσης...

ΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Η Κύπρος στο επίκεντρο της Ευρώπης: Ξεκινά το Άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με κρίσιμη ατζέντα

Στην Κύπρο διεξάγεται για πρώτη φορά σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, το...

ΚοινωνίαΚύπροςΚύριες ΕιδήσειςΠαιδεία

Νεανική παραβατικότητα σε έξαρση: Ανησυχία μετά τον ξυλοδαρμό 14χρονης μαθήτριας

Ανησυχητικές διαστάσεις φαίνεται να λαμβάνει το φαινόμενο της νεανικής παραβατικότητας, με πρόσφατο...