Αρχική Κύπρος Σχεδόν το 50% της βροχόπτωσης του Φεβρουαρίου έπεσε σε τρεις ημέρες – Στο 61% της κανονικής η συνολική ποσότητα
ΚύπροςΠολιτική

Σχεδόν το 50% της βροχόπτωσης του Φεβρουαρίου έπεσε σε τρεις ημέρες – Στο 61% της κανονικής η συνολική ποσότητα

Share
Share

Σχεδόν το 50% της ποσότητας βροχόπτωσης που έπεσε μέχρι στιγμής εντός Φεβρουαρίου σημειώθηκε κατά το τριήμερο 13,14 και 15 του μήνα, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσιοποίησε το πρωί της 16ης Φεβρουαρίου το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το τριήμερο 13,14 και 15 Φεβρουαρίου η μέση ποσότητα βροχόπτωσης ανήλθε στα 23,4 χιλιοστά, αυξάνοντας τη μέση ποσότητα βροχόπτωσης, που σημειώθηκε από την 1η μέχρι τις 8.00 το πρωί της 16ης Φεβρουαρίου στις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας, στα 49,7 χιλιοστά ή στο 61% της κανονικής βροχόπτωσης για τον μήνα.

Η μεγαλύτερη ποσότητα βροχόπτωσης κατά το τριήμερο 13,14 και 15 Φεβρουαρίου σημειώθηκε στα Πλατάνια, ύψους 67,8 χιλιοστά και ακολούθησε ο Πρόδρομος με 63,2 χιλιοστά και ο Σαϊττάς με 48,0

Εξάλλου, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Τμήματος Μετεωρολογίας, η μεγαλύτερη ποσότητα βροχόπτωσης κατά περιοχή από την 1η μέχρι τις 8.00 το πρωί της 16ης Φεβρουαρίου, σημειώθηκε στον Πρόδρομο με 156,8 χιλιοστά που αντιστοιχεί στο 108% της κανονικής.

Ακολουθούν τα Πλατάνια με 139,0 χιλιοστά, που αντιστοιχεί στο 94% της κανονικής για μήνα Φεβρουάριο, η Πάνω Παναγιά με 103,5 χιλιοστά που αντιστοιχεί στο 90% της κανονικής, ο Σαϊττάς με 100,6 χιλιοστά που αντιστοιχεί στο 90% της κανονικής για τον μήνα και ο Σταυρός της Ψώκας με 98,8 χιλιοστά που αντιστοιχεί στο 73% της κανονικής.

Share
Σχετικά Άρθρα
Κύριες ΕιδήσειςΠολιτική

Χριστοδουλίδης–Έρχιουρμαν: Η πρώτη συνάντηση σήμερα μετά τις οδηγίες Γκουτέρες

Πραγματοποιείται σήμερα η συνάντηση του Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τουφάν Έρχιουρμαν υπό...

ΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Κατόπιν εορτής:κάλυψη παραλιών με ναυαγοσώστες μετά τους πνιγμούς

Σε ριζικές αλλαγές στο μοντέλο στελέχωσης των 114 ναυαγοσωστικών πύργων και στο...

ΚόσμοςΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Visa Waiver: «Πάγωσαν» οι νέες εντάξεις από τις ΗΠΑ – Η θέση της Κύπρου

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, επιβεβαιώθηκε από τις ΗΠΑ η πρόοδος που επιτεύχθηκε...