Αρχική Πολιτική Παράδοση ιατρικού εξοπλισμού στην Κύπρο από το Ισραήλ
Πολιτική

Παράδοση ιατρικού εξοπλισμού στην Κύπρο από το Ισραήλ

Share
Default Featured Image
Share

Στο πλαίσιο της εξαιρετικής συνεργασίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Κράτους του Ισραήλ στον τομέα της υγείας, παραδόθηκε χθες, Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, ιατρικός εξοπλισμός από τον Πρέσβη του Ισραήλ κ. Όρεν Ανόλικ, στον Υπουργό Υγείας κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα.

Συγκεκριμένα, στο Υπουργείο Υγείας παραδόθηκαν δύο καινοτόμοι φορητοί αναπνευστήρες για μεταφορά ασθενών, καθώς επίσης και ποσότητα ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού για το ιατρικό προσωπικό.

Ο κ. Χατζηπαντέλα δήλωσε πως τα γερά θεμέλια συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ οδηγούν στην ενδυνάμωση των συστημάτων υγείας και των δυο χωρών, και πως ευελπιστεί στη συνέχιση της κοινής πορείας των δυο κρατών προς όφελος των πολιτών τους.

Η συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών αναδεικνύεται από συνέργειες σε διάφορους τομείς, ενώ οι άριστες σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ στον τομέα της υγείας είχαν ως αποτέλεσμα πολυάριθμες αποστολές Κυπρίων ασθενών για λήψη εξειδικευμένης θεραπείας, όσο και εκπαίδευση πολλών Κύπριων ιατρών.

Διαβάστε επίσης: Εισηγήσεις σε 8 τομείς για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας

Στον τομέα των μεταμοσχεύσεων, οι δύο χώρες υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την εφαρμογή του προγράμματος «Χιαστί Μεταμοσχεύσεων» που δίνει την ευκαιρία σε πολίτες των δυο χωρών να έχουν πρόσβαση σε μεγαλύτερο αριθμό δυνητικών δοτών και αντίστοιχα μεγαλύτερη πιθανότητα εξασφάλισης ιστοσυμβατού δότη.

Μετά την έναρξη δε της πανδημίας του κορωνοϊού, το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, ως νοσοκομείο αναφοράς για τη νόσο COVID-19, ξεκίνησε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Sheba στο Ισραήλ με σκοπό την ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης σε θέματα περιστατικών και νοσηλειών COVID-19. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε σύνδεση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας με την αντίστοιχη του Ιατρικού Κέντρου Sheba, για την ανταλλαγή πρωτοκόλλων θεραπείας και εμπειριών για την καλύτερη υποστήριξη των ασθενών της νόσου.

O Πρέσβης κ. Ανόλικ αφού εξήρε την άριστη συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τόνισε ότι αυτό είναι το ουσιαστικό νόημα της εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο κρατών. “Όταν παρουσιάζεται μια ευκαιρία να βοηθήσει ο ένας τον άλλον, θα πρέπει να την αξιοποιούμε. Θέλουμε τον φίλο, τον συνεργάτη μας να είναι δυνατός και επιτυχημένος, για να είναι και η μεταξύ μας συνεργασία ακόμα πιο ισχυρή και ωφέλιμη.”

GREEN PRESS CYPRUS.NEWS

Share
Σχετικά Άρθρα
UncategorizedΠολιτικήΠολιτισμός

Eurovision: Βουλγαρία η μεγάλη νικήτρια για πρώτη φορά στην ιστορία της

19η η Κύπρος και 10η η Ελλάδα. Η φετινή βραδιά του μεγάλου...

ΚόσμοςΠολιτικήΠολιτισμός

Σάντσεθ: “Η Ισπανία είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας” – Εκτός Eurovision 2026 λόγω Ισραήλ

Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ υπερασπίστηκε σήμερα την «συνεπή» απόφαση της Ισπανίας να...

Κύριες ΕιδήσειςΠολιτική

Κλίμα φασισμού, χλευασμού και Bullying οδήγησε στην απόσυρση του βουλευτή τους λένε οι Πράσινοι

Σε μια σοβαρή καταγγελία προέβη το Πράσινο Κόμμα Κύπρου, ανακοινώνοντας την απόσυρση...