Αρχική Πολιτική Στο Ντουμπάι και κατόπιν στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο ΥΠΕΞ
Πολιτική

Στο Ντουμπάι και κατόπιν στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο ΥΠΕΞ

Share
Default Featured Image
Share

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβεί στο Ντουμπάι για να λάβει μέρος στο 12ο Φόρουμ ‘Sir Bani Yas’ και την Κυριακή θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει τη Δευτέρα στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει ότι ο Υπουργός μεταβαίνει απόψε από το Παρίσι, όπου είχε βρεθεί για να συνοδεύσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις εργασίες της Διάσκεψης για τη Λιβύη, στo Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Εμιρατινού ομολόγου του, Σεΐχη Abdullah Bin Zayed Al Nahyan για να συμμετάσχει στο 12ο Φόρουμ ‘Sir Bani Yas’.

Διαβάστε επίσης: «Αριθμούς αφίξεων του 2019, θα δούμε ξανά το 2024»

Όπως αναφέρεται, το Φόρουμ, που διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το Υπουργείο Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για συζήτηση θεμάτων που αφορούν στην ασφάλεια και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου, έχει καθιερωθεί ως μια σημαντική πλατφόρμα για διάλογο και ανταλλαγή απόψεων, και σε αυτό προσκαλούνται εν ενεργεία και διατελέσαντες Πρωθυπουργοί, Υπουργοί Εξωτερικών και άλλοι πολιτειακοί αξιωματούχοι από διάφορες χώρες ανά το παγκόσμιο, καθώς και κορυφαίοι εμπειρογνώμονες και αναλυτές σε θέματα διεθνών σχέσεων και εξωτερικών υποθέσεων.

Προστίθεται πως κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Ντουμπάι, ο κ. Χριστοδουλίδης θα μεταβεί το πρωί του Σαββάτου στην Παγκόσμια Έκθεση Expo 2020 που έχει ανοίξει τις πύλες της στις 20 Οκτωβρίου, όπου θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί μεταξύ άλλων και το περίπτερο της Κύπρου.

Από το Ντουμπάι, ο κ. Χριστοδουλίδης θα μεταβεί το βράδυ της Κυριακής (14/11) στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει τη Δευτέρα στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

GREEN PRESS CYPRUS. NEWS

Share
Σχετικά Άρθρα
ΓυναίκαΠολιτική

Operation Period: Πρωτοποριακή αποστολή θα ερευνήσει την έμμηνο ρύση στο Διάστημα

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση Operation Period, η οποία προωθεί την πρόσβαση σε...

ΚόσμοςΠολιτική

Στρατηγική της ΕΕ για τα νησιά: «Ιστορική στιγμή», λέει ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου

Η γεωγραφία δεν πρέπει να αποτελεί όριο στις φιλοδοξίες των ανθρώπων, στις...

ΚύπροςΠεριβάλλονΠολιτική

Λεμεσός: Σε οριακό σημείο η διαχείριση βοθρολυμάτων – «Πάμε προς διάλυση» καταγγέλλουν οι εταιρείες

Σε οριακή κατάσταση βρίσκεται η διαχείριση των βοθρολυμάτων στη Λεμεσό, με τις...