Καταστηματάρχες ζητούν να γίνει η Μακαρίου όπως η Oxford Street

Δημοφιλή Άρθρα

More articles

Τη μονοδρόμηση της Μακαρίου ζητά σε επιστολή τους προς τον Αρχηγό Αστυνομίας, το Υπουργείο Συγκοινωνιών, τον Δήμο Λευκωσίας και τον Κλάδο κυκλοφοριακών μελετών και χώρων στάθμευσης, η Ad Hoc επιτροπή ιδιοκτητών, καταστηματαρχών και επαγγελματιών της Λεωφόρου Μακαρίου και των παράδρομων.

Παράλληλα, εισηγείται όπως η Μακαρίου να κλείνει για τα οχήματα και να γίνεται πεζόδρομος για τα Σαββατοκύριακα.

Στην επιστολή αναφέρουν πως για ομαλή και απρόσκοπτη διακίνηση των πολιτών της Λευκωσίας και για εύκολη πρόσβαση τους στο high street της πρωτεύουσας, αλλά και για την διασφάλιση της εμπορικής βιωσιμότητας του συνόλου των καταστημάτων της περιοχής, προτείνονται έξι εισηγήσεις.

Την επιστολή υπογράφουν 84 πρόσωπα/

Οι έξι εισηγήσεις τους:

1. Μονοδρόμηση της λεωφόρου Μακαρίου στην συμβολή Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού- Διγενή Ακρίτα, με κατεύθυνση προς την Λεωφόρο Ευαγόρου.

2. Αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Μακαρίου να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από δημόσια οχήματα αστικής κυκλοφορίας (Λεωφορεία) και η δεξιά λωρίδα από ιδιωτικά οχήματα.

3. Τα ιδιωτικά οχήματα να δικαιούνται στροφή προς τα δεξιά με κατεύθυνση της λεωφ. Στασάνδρου στους παραδρόμους Ήρας, Μπουμπουλίνας και Γρηγορίου Ξενοπούλου.

4. Οι παράδρομοι Άννης Κομνηνής και Αγίας Ελένης να λειτουργούν αντίστροφα για την επαναφορά από Λεωφόρο Στασάνδρου στην Λεωφόρο Μακαρίου.
5. Τα Σαββατοκύριακα η Λεωφόρος Μακαρίου να παραμένει κλειστή για οχήματα και να λειτουργεί ως πεζόδρομος.

6. Να επιτρέπεται η στροφή αριστερά στο ύψος της Μνασιάδου ώστε να μεγαλώσει το εμπορικό κέντρο .

«Με τον τρόπο αυτό δίνεται η ευκαιρία για εύκολή πρόσβαση σ’ όλη την παρακείμενη περιοχή και με δεδομένη την εύκολη στάθμευση(χώροι στάθμευσης) που θα διευκολύνει το αγοραστικό κοινό, θα αποφευχθεί η απομόνωση της περιοχής, κάτι το οποίο θα αποκλείσει τον κίνδυνο γκετοποίησης, διατηρώντας τις συνθήκες ασφάλειας για την συγκεκριμένη και ευρύτερη περιοχή. Διασφαλίζεται επίσης η γρήγορη οδική πρόσβαση προς όλες τις κατευθύνσεις. Η προτεινόμενη προσέγγιση ακολουθείται στην πλειοψηφία των μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων, όπως Oxford Street στο Λονδίνο, Champs Elysees στο Παρίσι κλπ», αναφέρουν στην επιστολή τους.

GREEN PRESS CYPRUS.NEWS



- Advertisement -spot_img

Τελευταία άρθρα

- Advertisement -spot_img