Θλίψη προκαλούν οι εικόνες από το φράγμα του Κούρη, το οποίο αδειάζει, αποκαλύπτοντας τη «βυθισμένη» εκκλησία του Αγίου Νικολάου.
Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι, η Εκτελεστική Μηχανικός του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, Γιάννα Οικονομίδου, επισήμανε τη σημασία του φράγματος, καθώς αποτελεί την κύρια πηγή υδροδότησης του Ενιαίου Σχεδίου Νοτίου Αγωγού, το οποίο καλύπτει το 75% των αναγκών ύδρευσης και άρδευσης σε παγκύπρια κλίμακα.
«Ευχόμαστε να έχουμε μια χρονιά με έντονες βροχοπτώσεις, όπως το 2019-2020, ώστε να αλλάξει η σημερινή, αποκαρδιωτική εικόνα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Σε ερώτηση σχετικά με το υδατικό έλλειμμα που αντιμετωπίζει η χώρα, η κα. Οικονομίδου ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή λείπουν περίπου 80-90 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού, γεγονός που αναδεικνύει τη σοβαρότητα της κατάστασης.