Αρχική Κύριες Ειδήσεις Έφυγε από τη ζωή ο Λουκής Παπαφιλίππου
Κύριες ΕιδήσειςΤοπικά

Έφυγε από τη ζωή ο Λουκής Παπαφιλίππου

Share
Default Featured Image
Share

Έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή ο δικηγόρος Λουκής Παπαφιλίππου.

Ο Λουκής Παπαφιλίππου ήταν ιδρυτής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΝΤ1, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 17 Δεκεμβρίου 2021, σε ηλικία 84 ετών.

Βιογραφικό σημείωμα

Ο Λουκής Παπαφιλίππου γεννήθηκε στην Ποταμιά το 1937. Ήταν νυμφευμένος με την Ηρώ Χατζημάρκου, με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά, τον Λέανδρο, την Αντιγόνη και την Έλενα, και ευτύχησε να αποκτήσει έξι εγγόνια τα οποία υπεραγαπούσε.

Διαβάστε επίσης: Κατέρρευσε ταβάνι σε Λύκειο στα κατεχόμενα – Στο νοσοκομείο μαθητής

Αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο και σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πήρε μέρος στον Απελευθερωτικό Αγώνα του 1955-59 ως μέλος της ΕΟΚΑ. Συνελήφθη για τη δράση του από τους Άγγλους και κλείστηκε για δύο χρόνια στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Κοκκινοτριμιθιάς.

Το 1963 ίδρυσε το Δικηγορικό Γραφείο Λουκής Παπαφιλίππου όπου και εξασκούσε την μάχιμη δικηγορία μέχρι το 2019.

Το 1993 ίδρυσε τον Τηλεοπτικό Σταθμό Αντέννα στην Κύπρο και εκ τότε ήταν Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σταθμού.

Διετέλεσε Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας από το 1982 μέχρι και το 1988 και του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου από το 1988 μέχρι και το 1994.

GREEN PRESS CYPRUS. NEWS

Share
Σχετικά Άρθρα
ΚόσμοςΚύριες Ειδήσεις

Απόφαση-σταθμός του ΕΔΔΑ για τα βακούφια και τα δικαιώματα της ελληνορθόδοξης μειονότητας στην Τουρκία

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έκρινε παράνομο τον αποκλεισμό κληρικών από...

ΚόσμοςΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Στις κορυφαίες οικονομικές επιδόσεις της ΕΕ η Κύπρος, λέει ο Κεραυνός

Σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ, πρώτη και ύψιστη προτεραιότητα αποτελεί η περαιτέρω ενίσχυση...

ΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Τραγωδία στην Ορόκλινη: Δύο 20χρονες ανασύρθηκαν νεκρές από τη θάλασσα

Οι Αρχές διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τραγικό...

ΚόσμοςΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Η ΕΕ εκταμίευσε €177,2 εκατ. στην Κύπρο για ενίσχυση της άμυνας

Το SAFE αποτελεί χρηματοδοτικό μέσο ύψους 150 δισ. ευρώ και παρέχει δάνεια...