Αρχική Κύριες Ειδήσεις Συνεχίζονται τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στα κατεχόμενα
Κύριες ΕιδήσειςΤοπικά

Συνεχίζονται τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στα κατεχόμενα

Share
Default Featured Image
Share

Την περιοχή του Κιόνελι, όπου υπάρχει συνεχής διακοπή ρεύματος, επισκέφθηκε προχθές ο «υπουργός ενέργειας και οικονομίας», Σουνάτ Ατούν όπου άκουσε τα παράπονα του κόσμου και τους κάλεσε και να μην χρησιμοποιούν όλες τις ηλεκτρικές συσκευές στα σπίτια τους για διάστημα 4 ημερών, μέχρι να επιδιορθωθούν οι βλάβες.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Ατούν είπε ότι μέχρι το ερχόμενο Σάββατο θα ολοκληρωθούν οι εργασίες επιδιόρθωσης των βλαβών.

Στο μεταξύ, η «αρχή ηλεκτρισμού» ανακοίνωσε σήμερα νέα πολύωρη διακοπή ρεύματος από τις 9.40 το πρωί μέχρι τις 16.00 και συγκεκριμένη περιοχή, αυτή του Κιόνελι.

Η συντεχνία των εργαζομένων στην «αρχή ηλεκτρισμού», El Sen ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προχωρήσει στην διακοπή της παροχής ρεύματος σε «κυβερνητικά» τμήματα και οργανισμούς, που χρωστούν στην «αρχή».

Διαβάστε επίσης: Επηρεάστηκαν οι μπανανοκαλλιεργητές στην Πέγεια από τις καιρικές συνθήκες

Ο πρόεδρος της συντεχνίας, Κουμπιλάο Οζκιράτς, ανέφερε στην γραπτή δήλωσή του ότι θα αρχίσουν πρώτα από το «υπουργείο δημοσιονομικών» που χρωστά 152 εκ ΤΛ στην «αρχή» και θα συνεχίσουν με το «τμήμα βακουφίων» και τον «Μπαϊράκ», που επίσης έχουν μεγάλες οφειλές. Σημείωσε ότι «κρατικά» και «ημικρατικά» τμήματα και οργανισμοί χρωστούν στην «αρχή ηλεκτρισμού» 900 εκ ΤΛ και αντί να εισπράττει η «αρχή», αναγκάζεται συνεχώς να παίρνει δάνεια που την οδηγούν στην πτώχευση.

Τελευταία φορά προειδοποιούμε την «κυβέρνηση» που θα σχηματιστεί», ανέφερε ο συνδικαλιστής, λέγοντας πως οι υπάλληλοι της «αρχής» που πάντοτε εργάζονται με αυτοθυσία και η συντεχνία τους El-Sen, θα κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να αφαιρέσουν το χρέος που το «κράτος» στοιβάζει στον ίδιο του τον «λαό». Εάν αυτή η αναισθησία συνεχιστεί, δεν θα διστάσουμε να προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια όπως στο παρελθόν, καταλήγει ο κ. Όζκιράτς.

GREEN PRESS CYPRUS.NEWS

Share
Σχετικά Άρθρα
ΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Νέα στήριξη στους κτηνοτρόφους: €4,75 εκατ. για αποζημιώσεις λόγω αφθώδους πυρετού

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η παραχώρηση πρόσθετης χρηματοδότησης ύψους 4,75 εκατομμυρίων ευρώ για την...

ΚύπροςΚύριες ΕιδήσειςΠεριβάλλον

Στήριξη Ευρωκοινοβουλίου στην Κύπρο με 9,21 εκατ. ευρώ για πυρκαγιές 2025

Τη διάθεση 9,21 εκατομμυρίων ευρώ στην Κύπρο από το Ταμείο Αλληλεγγύης της...

ΚύπροςΚύριες ΕιδήσειςΠεριβάλλον

Παγκύπριο το φαινόμενο της ξήρανσης δέντρων – Σε εφαρμογή σχέδιο αντιμετώπισης

Το φαινόμενο της ξήρανσης δέντρων δεν περιορίζεται στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας,...

ΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

«Κράτος Μαφία»: Σε αναμονή η Αστυνομία για την έναρξη του έργου των ανεξάρτητων ανακριτών

Τον επίσημο διορισμό των ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών, με δημοσίευση των ονομάτων τους...