Αρχική Κόσμος Συνελήφθη ο Νο1 έμπορος ναρκωτικών της Ασίας- Έβγαζε 70 δισ. δολάρια το χρόνο
Κόσμος

Συνελήφθη ο Νο1 έμπορος ναρκωτικών της Ασίας- Έβγαζε 70 δισ. δολάρια το χρόνο

Share
Default Featured Image
Share

Η ολλανδική αστυνομία ανακοίνωσε χθες ότι συνέλαβε έναν ύποπτο, ο οποίος θεωρείται ότι είναι ο αρχηγός ενός επεκτεινόμενου ασιατικού συνδικάτου ναρκωτικών, ενώ ο ίδιος, ήταν ένας από τους πιο καταζητούμενους δραπέτες σε παγκόσμιο επίπεδο, συγκρινόμενος με τον Μεξικάνο βαρόνο των ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν.

Ο Τσε Τσι Λοπ, είναι Καναδός πολίτης, γεννημένος στην Κίνα, ενώ συνελήφθη την Παρασκευή, μετά από αίτημα της αστυνομίας της Αυστραλίας και τη διεξαγωγή μιας έρευνας, που εντόπισε ότι η οργάνωσή του, κυριαρχεί στο εμπόριο ναρκωτικών της Ασίας και του Ειρηνικού, με ετήσια έσοδα 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ολλανδικής αστυνομίας Τόμας Έϊλινγκ.

Ο Τσε αναμένεται ότι θα εκδοθεί, μετά την εμφάνισή του ενώπιον ενός δικαστή, σύμφωνα με τον ίδιο αστυνομικό εκπρόσωπο, που πρόσθεσε ότι η σύλληψή του έγινε από την αστυνομία, χωρίς να προκληθεί κάποιο επεισόδιο, στο αεροδρόμιο Σίπολ του Άμστερνταμ.

«Ο ίδιος, είχε ήδη συμπεριληφθεί στη λίστα με τους πιο καταζητούμενους, ενώ η σύλληψή του, βασίστηκε σε πληροφορίες που λάβαμε» πρόσθεσε ο Έϊλινγκ.

Η αστυνομία της Ολλανδίας δε στάθηκε δυνατό να δημοσιοποιήσει λεπτομέρειες για τη νομική διαδικασία και δεν έχει ξεκαθαριστεί, αν ο Τσε έχει δικηγόρο.

Ο 57χρονος Τσε, είναι πρώην κατάδικος, ο οποίος προηγούμενα, ζούσε στο Τορόντο και μετακινούνταν μεταξύ του Μακάο, του Χονγκ Κονγκ και της Ταϊβάν, κατά τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με αστυνομικούς των υπηρεσιών δίωξης ναρκωτικών από τέσσερις χώρες, αλλά και έγγραφα τα οποία ανέγνωσε το Reuters.

Share
Σχετικά Άρθρα
ΚόσμοςΠολιτική

Φλόγες σε δημοφιλές resort στη Δομινικανή Δημοκρατία – Μία νεκρή και μαζική εκκένωση

Η φωτιά εκδηλώθηκε στο ξενοδοχείο Viva Dominicus Beach by Wyndham, στην περιοχή...

ΚόσμοςΚύριες Ειδήσεις

Απόφαση-σταθμός του ΕΔΔΑ για τα βακούφια και τα δικαιώματα της ελληνορθόδοξης μειονότητας στην Τουρκία

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έκρινε παράνομο τον αποκλεισμό κληρικών από...

ΚόσμοςΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Στις κορυφαίες οικονομικές επιδόσεις της ΕΕ η Κύπρος, λέει ο Κεραυνός

Σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ, πρώτη και ύψιστη προτεραιότητα αποτελεί η περαιτέρω ενίσχυση...

ΚόσμοςΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Η ΕΕ εκταμίευσε €177,2 εκατ. στην Κύπρο για ενίσχυση της άμυνας

Το SAFE αποτελεί χρηματοδοτικό μέσο ύψους 150 δισ. ευρώ και παρέχει δάνεια...