Αρχική Πολιτική Η συνάντηση ΓΓ του ΑΚΕΛ με το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας
Πολιτική

Η συνάντηση ΓΓ του ΑΚΕΛ με το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας

Share
Default Featured Image
Share

Με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας συναντήθηκε, χθες, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, μετά και τις συναντήσεις που προηγήθηκαν τόσο στις 6/9 όσο και την προηγούμενη εβδομάδα με τράπεζες και επαγγελματικούς φορείς.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, μετά τη σημερινή (7/9) συνάντηση σημείωσε πως είχαν μία πολύ καλή συνάντηση με την Κεντρική Τράπεζα. Όπως σημείωσε συζητήθηκαν για το τραπεζικό σύστημα αλλά και την κυπριακή οικονομία, αναφέροντας πως κατανοούν πως είναι πολύ σημαντικό για μία χώρα να υπάρχει ένα υγιές τραπεζικό σύστημα.

«Σε σχέση με την οικονομία, θα πρέπει να πω πως σε αυτή τη φάση βρίσκεται σε μια πορεία σταδιακής μεγέθυνσης αλλά είναι θέση μας ότι τα αποτελέσματα της οικονομίας πάντοτε θα πρέπει να απολήγουν στην κοινωνία και στους πολίτες. Ειδικά αυτή την περίοδο που η κοινωνία αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων», σημείωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, αναφέροντας παράλληλα και τις αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΑΗΚ.

Όπως ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, στη συνάντηση μίλησαν και για το τραπεζικό σύστημα με τον ΔΚΤ και «εμείς τονίσαμε την ανάγκη όπως η Κεντρική Τράπεζα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της να αντιμετωπίσει το θέμα των κακών τραπεζικών πρακτικών. Να δούμε πως αντιμετωπίζουμε, αυθαιρεσίες και παρανομίες των τραπεζών γιατί πρέπει να προστατεύσουμε την κοινωνία και τους δανειολήπτες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ:

GREEN PRESS CYPRUS.NEWS

Share
Σχετικά Άρθρα
ΚύπροςΠολιτική

Έτοιμο για κάθοδο στις Βουλευτικές 2026 το Πράσινο Κόμμα της Κύπρου

Έτοιμο για κάθοδο στις Βουλευτικές 2026 το Πράσινο Κόμμα της Κύπρου Ποια...

ΑθλητικάΆλλα αθλήματαΓυναίκαΚύπροςΠολιτική

Γυναίκες στο ρινγκ: Η νέα εποχή της πυγμαχίας στην Κύπρο

Στην Κύπρο, ολοένα και περισσότερες γυναίκες ανεβαίνουν στο ρινγκ, σπάζοντας στερεότυπα και...

ΚοινωνίαΚύπροςΠολιτική

Χάος στους ελέγχους επιδομάτων: αποκαλύψεις για πληρωμές χωρίς δικαιολογητικά

Περίπου 63 χιλιάδες ευρώ καταβλήθηκαν σε πολίτη της ΕΕ που δεν προσκόμισε...

ΠολιτικήΤεχνολογίαΥγεία

AI στην Καρδιολογία: Νέο ελληνικό λογισμικό φέρνει διάγνωση με ακρίβεια 90%

Ένα πρωτοποριακό λογισμικό που αξιοποιεί την Τεχνητή Νοημοσύνη για την αξιολόγηση της...