Αρχική Τοπικά Λεμεσός: Από γιατρό σε γιατρό δύο αδέρφια για πλαστά safepass
Τοπικά

Λεμεσός: Από γιατρό σε γιατρό δύο αδέρφια για πλαστά safepass

Share
Default Featured Image
Share

Συγκεκριμένες κατευθύνσεις για την πορεία των ερευνών, που αφορούν στις δύο υποθέσεις, στις οποίες ύποπτοι είναι δύο γιατροί, που φέρονται να εξέδωσαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού σε ασθενείς τους, έδωσε η Νομική Υπηρεσία.

Οι φάκελοι των δύο υποθέσεων οδηγήθηκαν προχθές στη Νομική Υπηρεσία για οδηγίες από το Γενικό Εισαγγελέα Γιώργο Σαββίδη, με αφορμή τα νέα σημαντικά στοιχεία, που προέκυψαν από επιστημονικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν και από τις οποίες προκύπτει ότι εννέα ασθενείς των υπόπτων γιατρών δεν είχαν αντισώματα από εμβολιασμό.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Αντρέου, ανέφερε ότι οι επτά από τους εννέα ασθενείς αφορούν στην υπόθεση του 53χρονου καρδιολόγου από τη Λάρνακα.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας όταν δύο ασθενείς του 53χρονου γιατρού απεβίωσαν, αφού προσβλήθηκαν από κορωνοϊό και είχαν αποκαλύψει στους γιατρούς ότι δεν ήταν εμβολιασμένοι.

Σύμφωνα με τον κ. Αντρέου οι άλλοι δύο ασθενείς που από τις εξετάσεις προκύπτει ότι δεν είχαν αντισώματα από εμβολιασμό, αφορούν στην υπόθεση γιατρού από τη Λεμεσό, ο οποίος φέρεται να εξέδωσε πλαστό SafePass σε δύο αδέλφια, τα οποία επίσης υποβλήθηκαν σε εξετάσεις και διαπιστώθηκε πως δεν έχουν αντισώματα.

Η υπόθεση του γιατρού από τη Λεμεσό δημοσιοποιήθηκε όταν άλλη γιατρός στη Λεμεσό, κατήγγειλε πως τα δύο αδέλφια της ζήτησαν πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού και όταν αυτή αρνήθηκε, αμέσως διαγράφηκαν από ασθενείς της, επιλέγοντας άλλο γιατρό.

Μετά από εξετάσεις της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι οι συγκεκριμένοι ασθενείς καταγράφηκαν τελικά στο σύστημα ως εμβολιασμένοι.

Επόμενες ενέργειες της Αστυνομίας

Όπως ανέφερε ο κ. Χρίστου η Αστυνομία ήρθε σε επαφή με τη Νομική Υπηρεσία, η οποία έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες και κατευθύνσεις, για να σημειώσει ότι στη βάση των οδηγιών για τη νέα εξέλιξη προχωρούν και οι ανακριτές.

Είπε ότι τις επόμενες μέρες θα ληφθούν και άλλες καταθέσεις, ώστε να διαπιστωθεί πως θα προχωρήσουν, ενώ συμπλήρωσε ότι ήδη ανακρίνονται πρόσωπα και για τις δυο υποθέσεις.

GREEN PRESS CYPRUS.NEWS

Share
Σχετικά Άρθρα
ΚύπροςΤοπικά

Τους απέκλεισαν στο ίδιό τους το σπίτι

Το ρεπορτάζ του alpha για το ηλικιωμένο ζευγάρι που βρέθηκε ξαφνικά αποκλεισμένο...

ΑστυνομικάΤοπικά

Πολύτιμοι λίθοι και διαμάντια 10 εκατομμυρίων έκαναν «φτερά»…στη Λεμεσό

Εκμεταλλεύτηκε τη γνωριμία τους κι έστησε την κομπίνα εκατομμυρίων – Πως έβαλε...

ΚύπροςΤοπικά

Μύκονος η Παραλίες της Κύπρου Στα 10 ευρώ ξαπλώστρες και ομπρέλα

Οι Κύπριοι άρχισαν εδώ και αρκετές ημέρες να κατακλύζουν τις παραλίες, εκμεταλλευόμενοι...

Κύριες ΕιδήσειςΤοπικά

Εκτοξεύονται τα τέλη για την άδεια κυνηγίου: από τα €77 στα €120 από 80 ετών και άνω η έκδοση παραχωρείται δωρεάν

Την αύξηση των αδειών κυνηγίου κατά €43 προβλέπει νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών,...