Αρχική Πολιτική Πετρίδης: Η λύση για όσα κόμματα δεν επιστρέψουν ποσό της χορηγία
Πολιτική

Πετρίδης: Η λύση για όσα κόμματα δεν επιστρέψουν ποσό της χορηγία

Share
Default Featured Image
Share

Αν τα κόμματα που στη βάση της γνωμάτευσης της Νομικής Υπηρεσίας δεν δικαιούντο όλη την κρατική χορηγία που έλαβαν προκαταβολικά το 2021 δεν την επιστρέψουν, το Υπουργείο Οικονομικών θα προβεί σε αποκοπή από την χορηγία του 2022 για τα κόμματα αυτά ή το θέμα θα ακολουθήσει τη δικαστική οδό, δήλωσε σήμερα (25/9) ο αρμόδιος Υπουργός Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Κληθείς να σχολιάσει την επιστολή που του απέστειλε η Βουλή, λέγοντας του ότι το νομοθετικό σώμα δεν μπορεί να εισπράξει την χορηγία, ο κ. Πετρίδης τόνισε ότι αν και σέβεται τη θέσης της Βουλής το ΥΠΟΙΚ έχει διαφορετική άποψη όσον αφορά τον νομικό σκέλος.

Όπως είπε, «ως αρμόδιος οικονομικός φορέας, και αυτό είναι ξεκάθαρο, η Βουλή θα έπρεπε να αναλάβει, όπως ανέλαβε να δώσει τα κονδύλια, να αναλάβει και να τα εισπράξει».

«Σεβόμαστε τη θέση της Βουλής, την κατανοούμε άρα το ΥΠΟΙΚ θα επικοινωνήσει απευθείας με τα κόμματα ούτως ώστε να γίνει η ανακατανομή» είπε.

Εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα υπάρξει αίσια κατάληξη, ο κ. Πετρίδης είπε πως σε αντίθετη περίπτωση «θα γίνουν αποκοπές από την χορηγία το επόμενο έτος στα κόμματα τα οποία θα αρνηθούν να δώσουν πίσω (το μέρος της χορηγίας) από του χρόνου ή ενδεχομένως να οδηγηθούμε σε μια δικαστική οδό».

Καταλήγοντας, ο κ. Πετρίδης τόνισε πως «σίγουρα δεν είναι ο φορολογούμενος ο οποίος πρέπει να δώσει επιπλέον (…) γιατί κάποιοι πήραν περισσότερα απ’ ότι τους αναλογεί».

GREEN PRESS CYPRUS.NEWS

Share
Σχετικά Άρθρα
ΚόσμοςΠολιτική

Ευρωβουλευτές προειδοποιούν την Αλβανία: Το έργο του Τζάρεντ Κούσνερ θέτει σε κίνδυνο την ένταξη στην ΕΕ

Ευρωβουλευτές προειδοποίησαν την Αλβανία ότι οι διαπραγματεύσεις για την ένατξή της στην...

ΚύπροςΠολιτικήΤεχνολογία

Τεχνητή Νοημοσύνη: Κοινό μέτωπο Κύπρου, Ισραήλ και ΕΕ για καινοτομία και ασφάλεια

Το Ισραήλ, η Κύπρος και η Ευρωπαϊκή Ένωση ενισχύουν τη συνεργασία τους...

ΚύπροςΠολιτική

Κυβέρνηση: Έρχεται νομοσχέδιο για ανακριτικές εξουσίες στην Αρχή κατά της Διαφθοράς – Στόχος η κατάθεσή του έως τον Οκτώβριο

Την πρόθεση της Κυβέρνησης να καταθέσει νομοσχέδιο για την παροχή ανακριτικών εξουσιών...

ΚύπροςΠολιτική

Το ΔΗΚΟ ζητά εξηγήσεις για τον ανασχηματισμό και το μέλλον της συνεργασίας

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, απέστειλε χθες ο πρόεδρος...