Αρχική Κύριες Ειδήσεις Ινδία: Ηλιακό σίδερο κατά της ατμοσφαιρικής ρύπανσης
Κύριες Ειδήσεις

Ινδία: Ηλιακό σίδερο κατά της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Share
Default Featured Image
Ινδία
Share

Οι σιδεροπωλητές είναι κάτι συνηθισμένο στην Ινδία. Ωστόσο τα σίδερα θερμαίνονται με κάρβουνο, ένα καύσιμο που συμβάλει στην ατμοσφαιρική ρύπανση.

Ένα 14χρονο κορίτσι ωστόσο, η Vinisha Umashankar από το Tamil Nadu επινόησε μια πολύ πιο καθαρή λύση.

«Είδα τους πωλητές σιδερώματος στη γειτονιά μου να χρησιμοποιούν κάρβουνο. Και τότε αποφάσισα να κάνω λίγη έρευνα πάνω στο θέμα. Όταν έμαθα ότι το κάρβουνο προκαλεί αποψίλωση των δασών, ατμοσφαιρική ρύπανση και κλιματική αλλαγή, σοκαρίστηκα. Καθώς ενδιαφέρομαι πολύ για την επιστήμη αποφάσισα να βρω λύση. Στην Ινδία έχουμε πάνω από 300 ηλιόλουστες μέρες οπότε σκέφτηκα ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την ηλιακή ενέργεια που μπορεί να δώσει αυτονομία για πάνω από έξι ώρες.

Η ιδέα της 14χρονης προτάθηκε για το φετινό βραβείο Earthshot, το οποίο επιβραβεύει τις πιο eco – friendly λύσεις της χρονιάς.

Δείτε το βίντεο του BBC:

GREEN PRESS CYPRUS. NEWS

Share
Σχετικά Άρθρα
Κύριες ΕιδήσειςΠαιδεία

Παράδειγμα σύγχρονης εκπαίδευσης το Λύκειο Σολέας Ευρύχου λέει το ΥΠΑΝ

Στη σύσταση κοινής ομάδας εργασίας με καθημερινό συντονισμό για την αντιμετώπιση του...

Κύριες ΕιδήσειςΥγεία

Χανταϊός: Πώς μεταδίδεται και τι ισχύει για την Κύπρο

Στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» φιλοξενήθηκε ο καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Πέτρος Καραγιάννης,...

ΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς: Παραδόθηκε η τελική έκθεση – Καμία σύνδεση με τις βουλευτικές εκλογές

Η Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς (“η Αρχή”), ανακοινώνει τα ακόλουθα αναφορικά...

ΚύπροςΚύριες Ειδήσεις

Υπόθεση «Σάντη»: Τα πήρε όλα πάνω της για την κατασκευή μηνυμάτων

Σε καθοριστικό σημείο φαίνεται πως εισέρχονται οι έρευνες των Αρχών για την...