Αρχική Πολιτική Έστειλε επιστολή στον Γκουτέρες για Τουρκία ο Αναστασιάδης
Πολιτική

Έστειλε επιστολή στον Γκουτέρες για Τουρκία ο Αναστασιάδης

Share
Default Featured Image
Share

Σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, με επιστολή του στις 21/10/2021, κατήγγειλε στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Αντόνιο Γκουτέρες τις νέες μονομερείς και έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου και στην Καρπασία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα την ενεργότερη εμπλοκή του με τον άμεσο διορισμό ειδικού απεσταλμένου, προκειμένου να δημιουργηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την επανέναρξη ουσιαστικού διαλόγου, για εξεύρεση λύσης στη βάση των ψηφισμάτων και αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Διαβάστε επίσης: ΠτΒ: Ύψιστη προτεραιότητα η εμβάθυνση της δημοκρατίας

Την ίδια ώρα επανέλαβε προς τον Γενικό Γραμματέα την αποφασιστικότητα και πολιτική του βούληση να συνεργαστεί με τα Ηνωμένα Έθνη και την τουρκοκυπριακή ηγεσία προς επίτευξη των πιο πάνω στόχων.

GREEN PRESS CYPRUS. NEWS

Share
Σχετικά Άρθρα
ΕλλάδαΚύπροςΠολιτική

Σύσταση κοινής ομάδας Κύπρου και Ελλάδας για αντιμετώπιση του αφθώδους πυρετού

Στη σύσταση κοινής ομάδας εργασίας με καθημερινό συντονισμό για την αντιμετώπιση του...

ΠολιτικήΠολιτισμός

Νεάντερταλ: τα βρέφη τους μεγάλωναν δυο φορες πιο γρήγορα από τους σύγχρονους ανθρώπους

Μια νέα μελέτη σχετικά με ένα βρέφος Νεάντερταλ από το σπήλαιο Αμούντ...

ΚόσμοςΚύριες ΕιδήσειςΠολιτική

Γιατί τόσο μεγάλη άνοδος της ακροδεξιάς διεθνώς;

Πώς και γιατί η ακροδεξιά κατάφερε από απαξιωμένη, περιθωριακή πολιτική δύναμη μεταπολεμικά...

ΠολιτικήΤεχνολογία

Γιατί η αναμονή για το ασανσέρ φαίνεται να διαρκεί μια αιωνιότητα – Η μαθηματική εξήγηση

Δύο επιστημόνες προσπαθούσαν να κατανοήσουν γιατί οι περισσότεροι ανελκυστήρες πάνε στην αντίθετη...